Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po tropickém víkendu dorazí přeháňky a bouřky. Během týdne zůstanou teploty mírně pod třicítkou

Česká republika má za sebou nejteplejší víkend v novodobé historii. Například v Řeži u Prahy meteorologové naměřili 39 stupňů Celsia. Červnový rekord pokořilo deset stanic měřících alespoň 30 let. Nejvyšší naměřená teplota pro 19. června se musela přepsat na 60 stanicích. V následujících dnech se teploty opět vrátí pod tropickou třicítku. Na některých místech se objeví i bouřky a přeháňky.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji z počátku polojasno. Odpoledne se zatáhne a na většině území se přidají dešťové přeháňky a ojediněle bouřky. „Nejvyšší denní teploty se budou v pondělí pohybovat od 27 do 30 stupňů Celsia,“ uvedl na webu meteorologů Imrich Drapák.  

V úterý se mírně oteplí, avšak pěkné počasí stále vydrží. Meteorologové slibují jasnou nebo polojasnou oblohu a teploty od 21 do 25 stupňů Celsia. Ve středu maxima dosáhnou opět hranice 28 stupňů Celsia.  

Tropickou hranici 30 stupňů bychom mohli překonat opět ve čtvrtek. „To bude jasno až polojasno,“ dodal Drapák. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi 27 až 31 stupňů Celsia. 

Počasí v následujících dnech popisuje týdenní předpověď Českého hydrometeorologického ústavu. Průměrné teploty se budou od pátku do neděle pohybovat kolem 25 stupňů Celsia. Přidají se dešťové přeháňky a během pátku ojedinělé bouřky.  

Ohodnoť článek

Foto Kammy27 | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, týden, Královéhradecký, kraj, předpověď, meteorologové, bouřka, přeháňka, teploty, léto, jaro, stupeň Celsia, Česko, Praha, Řež, Královéhradecký kraj, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po tropickém víkendu dorazí přeháňky a bouřky. Během týdne zůstanou teploty mírně pod třicítkou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.