Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Během jednoho dne policie v kraji řešila pět nehod, ve kterých figurovali cyklisté nebo motorkáři

Za posledních 24 hodin v Královéhradeckém kraji došlo k celkem pěti nehodách, při kterých se zranili cyklisté nebo motorkáři. Tedy nejzranitelnější účastníci silničního provozu. V případě motorkářů hrála hlavní roli rychlost. U cyklistů nedání přednosti. Nikdo z účastníků nehody nebyl pod vlivem alkoholu.

„Ačkoliv se policisté intenzivně věnují prevenci a dopravní policisté pravidelně v rámci dohledu nad silničním provozem cyklisty a motorkáře kontrolují, následky dopravních nehod jsou stále častěji velmi vážné až tragické,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná.  

Poslední dvě tragické nehody policie řešila během prvního červnového víkendu. Jeden motorkář nezvládl rychlou jízdu a s motorkou vletěl do lesa. Druhý pak nezvládl řízení na křížení dálnic D11 a D35.  

Tragický víkend na silnicích. V hradeckém kraji po nehodách zemřeli dva motorkáři

Pěkné počasí o víkendu vylákalo motorkáře. Tragickou se stala vyjížďka devětačtyřicetiletého muže, který na silnici mezi obcemi Česká Čermná a Dobrošov nezvládl řízení. S motorkou vylétl do lesa vedle silnice. Nehodu nepřežil. Tragická nehoda se...

Naopak u cyklistů je nejčastějším problémem nedání přednosti 

Jedna taková nehoda se stala v pátek odpoledne na silnici mezi obcí Stěžery a Hradcem Králové. Jde o nebezpečný úsek, na kterém cyklisté přejíždějí komunikaci, aby se dostali na cyklotrasu vedoucí přes dálnici D11 do Jaroměře.  

V tomto případě chtěl cyklista z pravé strany silnice přejet na levý. Nerozhlédl se a vjel přímo před projíždějící autobus. Podle svědků nehody neměl cyklista helmu. Po srážce byl zraněn právě na hlavě. Na místo letěl záchranářský vrtulník.  

„Někteří na kole zbytečně riskují, jezdí bez ochranných přileb, se sluchátky v uších, bez osvětlení, nepoužívají reflexní prvky, aby byli dobře viditelní, a jezdí pod vlivem alkoholu,“ uvedla mluvčí policistů.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nehoda, policie, Královéhradecký, kraj, motorkář, cyklista, zranění, doprava, prevence, helma, Stěžery, havárie, Královéhradecký kraj, Lucie Konečná, Dálnice D11, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během jednoho dne policie v kraji řešila pět nehod, ve kterých figurovali cyklisté nebo motorkáři  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.