Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Drobný ťukanec může skončit vězením. Viník nehody se zákazem řízení nadýchal 2,5 promile

Zdánlivá banalita, kterou mohou řidiči vyřešit na místě bez účasti policie. Tak na první pohled vypadala dopravní nehoda v Trutnově. Šestačtyřicetiletý řidič značky Peugeot 407 nedobrzdil a zezadu narazil do BMW. Kvůli tomu, že nadýchal 2,5 promile alkoholu může až na tři roky do vězení.

„Policisté oba řidiče podrobili dechové zkoušce na alkohol. Řidič BMW měl výsledek negativní. Druhý řidič, který nebyl schopen předložit řidičský průkaz, nadýchal 2,5 promile,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.  

Netrvalo dlouho a z evidence policisté zjistili, že se jedná o řidiče, který má od února 2022 zákaz řízení na tři roky. Řidičský průkaz mu byl tenkrát zabaven za jízdu pod vlivem alkoholu.  

Škoda na obou vozidlech byla odhadnuta na 45 tisíc korun. „Muž je podezřelý ze dvou trestných činů najednou. Maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ potvrdila Kormošová. Za to může až na tři roky do vězení.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, BMW, alkohol, řidič, brždění, policie, vyšetřování, promile, trest, zákaz, řízení, škoda, Trutnov, věznice, Peugeot 407

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drobný ťukanec může skončit vězením. Viník nehody se zákazem řízení nadýchal 2,5 promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.