Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muž z Rychnovska naletěl internetovým podvodníkům. Přišel o téměř 1,5 milionu

Devětašedesátiletý muž z Rychnovska přišel o téměř 1,28 milionu korun, když uvěřil internetovým podvodníkům a nevědomky jim zpřístupnil své internetové bankovnictví. Policie zahájila trestní řízení proti neznámému pachateli ve věci možného přečinu podvodu. V případě dopadení a prokázání viny hrozí pachateli až osm let vězení, informovala na webu policie.

Podvedený muž policistům řekl, že ho oslovila žena s přízvukem a tvrdila mu, že na bitcoinovém účtu má 6,2 tisíce amerických dolarů (téměř 143 tisíc korun), které si může vybrat. "K tomu však bylo zapotřebí si nainstalovat program Anydesk, který umožnil vzdálený přístup do jeho počítače, a zpřístupnit jí také internetové bankovnictví," sdělila policejní mluvčí Lucie Konečná. Následné platby poškozený autorizoval, jelikož se domníval, že se jedná o převod peněz na jeho účet.

Policie dlouhodobě varuje před internetovými podvody, jejichž počet roste. Kriminalisté doporučují dodržovat zásady bezpečného obchodování. "Virtuální měny jsou stále aktuálnější a nabízejí nový druh financí a investic. S nimi se čím dál častěji také pojí podvody. Obětí internetového podvodu se může stát skoro každý. Největším nebezpečím v on-line prostředí je velký dosah," uvedla Konečná.

Pachatelé mají navíc podle ní výhodu, že s oběťmi nepřicházejí během trestné činnosti do přímého fyzického kontaktu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, kriminalita, internet, banky, Královéhradecký, okres Rychnov nad Kněžnou, policie, podvod, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Rychnovska naletěl internetovým podvodníkům. Přišel o téměř 1,5 milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.