Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Při dopravních nehodách v květnu v hradeckém kraji jedna oběť. Stejně jako loni

Při dopravních nehodách v květnu v Královéhradeckém kraji zemřel jeden člověk, stejně jako loni v květnu. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 13 životů, loni v lednu až květnu bylo mrtvých na silnicích v kraji devět.

V květnu se v kraji stalo 522 nehod, což bylo o 85 více než loni. Při nehodách se šest lidí zranilo těžce, lehkých zranění bylo 121. Loni v květnu se těžce zranilo deset lidí a 83 lehce. Při nehodách vznikla v květnu škoda 34,8 milionu korun, meziročně byla vyšší o 4,6 milionu korun.

Celkový počet nehod letos za prvních pět měsíců roku v kraji meziročně vzrostl o 16 procent na 1991 z loňských 1710. Počet těžce zraněných za toto období klesl o dva na 21, naopak počet lehkých zranění vzrostl o 116 na 424.

Jediná květnová nehoda se smrtelným zraněním se stala 2. května na obchvatu Jičína, kde při čelní srážce osobního auta s kamionem u Jičína zemřel dvaapadesátiletý řidič osobního auta. Vážná nehoda se stala 12. května u Bílé Třemešné na Trutnovsku, kde řidič osobního auta srazil dva lidi, kteří vedli kočárek s kojencem. Dítě zdravotníci letecky transportovali do nemocnice, chodci utrpěli těžká zranění.

Nejčastější příčinou nehod bylo v květnu nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo v pátek 13. května, celkem 30.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, květen, 2022, Královéhradecký, havárie, Královéhradecký kraj, úraz, automobil, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dopravních nehodách v květnu v hradeckém kraji jedna oběť. Stejně jako loni  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.