Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Seniory ve Dvoře Králové navštívilo několik Zdravotních klaunů. Radosti bylo na rozdávání

Do Dvora Králové nad Labem dorazila delegace Zdravotních klaunů. Sedm dobrovolníků rozdávalo radost v Centru lůžkové ošetřovatelské péče. Akce se uskutečnila v rámci Turné plné smíchu, během kterého se zaměřují na méně navštěvovaná zařízení.

Zdravotní klaun je dobročinná organizace, která navštěvuje zdravotnická zařízení a jejich pacienty. Jejich cíl je jednoduchý. Přinést radost, humor a smích do míst, kde se jich obvykle nedostává. Kromě dětských oddělení se klauni zaměřují i na návštěvy seniorů.  

„Zdravotní klauni zde spíš vypadají jako staří známí, kteří jsou pojítkem s okolním světem. Senioři si s nimi můžou zavzpomínat, zazpívat si oblíbenou písničku, popovídat, zatančit a samozřejmě se zasmát,“ uvedla v tiskové zprávě garantka programu Humor pro dříve narozené Irena Dubail. Podle jejích slov je hlavním úkolem klauna vyvolat příjemné vzpomínky seniora.  

„Krásným zážitkem bylo, když si ve společenské místnosti jednoho z oddělení, naše babičky a dědečkové začali prozpěvovat společně s klauny. Díky profesionálnímu přístupu klaunů, jsme všichni strávili krásné odpoledne, které v nás zanechalo úsměv ve tváři i v duši," uvedla ve zprávě personalistka lůžkového centra Eva Schoberová.  

Sílu rozdávat smích mi dávají kolegové a víra, že to má smysl, říká Zdravotní klaun Petr Vrběcký

Být hercem znamená umět lidi přimět prožívat emoce – pozitivní i negativní. Být Zdravotním klaunem je vlastně totéž, ovšem s tím rozdílem, že ony emoce mají být výhradně kladné. I proto je mezi Zdravotními klauni mnoho herců. Když totiž nějaké...

Organizace Zdravotní klaun se na seniory zaměřuje už od roku 2008. V současné době pravidelně navštěvuje deset zařízení. Specializuje se také na klienty se specifickými potřebami, včetně osob s Alzheimerovým onemocněním. Čtvrteční zastávka ve Dvoře Králové se uskutečnila v rámci takzvaného Turné plné smíchu, při němž se Zdravotní klauni zaměřují na zařízení, kde nevystupují pravidelně.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ondřej Littera

Štítky senior, Dvůr Králové, zdravotní, klaun, sociální, zábava, humor, ústav, pomoc, radost, zraví, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniory ve Dvoře Králové navštívilo několik Zdravotních klaunů. Radosti bylo na rozdávání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.