Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Hradecký kraj vypsal výběrové řízení na ředitele záchytky. Jediné v kraji

Protialkoholní záchytná stanice v Hradci Králové hledá nového ředitele, který bude současně vedoucím lékařem pro toto zařízení. Hradecká záchytka je krajská příspěvková organizace, působí v městské části Nový Hradec Králové a je jedinou v Královéhradeckém kraji. Loni provedla více než 1250 vyšetření a přijala zhruba tisíc lidí.

Ředitel Vlastimil Kyral odchází do důchodu, funkci bude vykonávat nejdéle do 31. prosince. "Chtěl bych panu řediteli poděkovat za jeho dlouholetou službu, kdy krajskou záchytnou stanici výborně vedl," uvedl krajský radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink (HDK). Podmínky výběrového řízení jsou na webu.

Záchytná stanice má osm lůžek, na kterých se za rok vystřídá kolem 1200 lidí. Podle kraje to je dostatečná kapacita a o jejím rozšíření se neuvažuje. Provoz záchytky zabezpečuje devět zaměstnanců na hlavní pracovní poměr, dále má protialkoholní stanice uzavřeny pracovní dohody s dalšími pracovníky, zejména lékaři.

Protialkoholní záchytnou stanici Královéhradeckého kraje od roku 1993 do června 2002 zřizovalo město Hradec Králové, poté přešla pod kraj. Roční rozpočet hradecké záchytky je v posledních čtyřech letech deset až 14 milionů korun, přes 90 procent tvoří příspěvek Královéhradeckého kraje.

Královéhradecká protialkoholní záchytná stanice spolupracuje s pardubickou záchytkou, vzájemně si pomáhají v době dovolených, svátků či v případě uzavření zařízení, například kvůli malování.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Jihlava

Štítky ČR, zdraví, správa, alkohol, záchytky, Královéhradecký, záchytka, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Nový Hradec Králové, Zdeněk Fink, Hudební divadlo Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj vypsal výběrové řízení na ředitele záchytky. Jediné v kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.