Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zítra se začnou stavět nové operační sály v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem

Rekonstrukce operačních sálů v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem se připravuje zhruba čtyři roky. Pravomocné stavební povolení má hejtmanství na stole od konce roku 2020. Samotná rekonstrukce začne zítra. Práce mají trvat maximálně rok.

Podle dřívějších informací hejtmanství na práce vyčlenilo 95 milionů korun. Dalších 20 milionů poskytl soukromý podnikatel Jiří Hlavatý.  

Dva stávající operační sály dvorské nemocnice slouží tamní chirurgii a urologii a jejich provoz funguje v režimu 24 hodin denně. Poslední úpravy se ale uskutečnily před čtyřiceti lety, a tak současný stav neodpovídá potřebám moderní medicíny. Ročně je zde provedeno kolem 1,5 tisíce operací.  

„Problémem je zejména jejich dispoziční řešení, které neumožňuje oddělení takzvaného špinavého a čistého provozu. Nelze plnit hygienické požadavky. Výstavba nových sálů je tak opodstatněná a do budoucna taková investice garantuje kvalitní a bezpečnou zdravotní péči pro obyvatele spádové oblasti,“ uvedl před časem v tiskové zprávě náměstek Pavel Bulíček (Piráti).  

Královéhradecký kraj se nakonec rozhodl, že operační sály vzniknou v nástavbě laboratoří, která bude propojena s hlavní budovou.  

Ohodnoť článek

Foto Sasin Tipchai | Pixabay

Štítky nemocnice, Dvůr Králové, operační, sál, Královéhradecký, kraj, rekonstrukce, laboratoře, zdravotnictví, operační sál, Dvůr Králové nad Labem, Jiří Hlavatý, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra se začnou stavět nové operační sály v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.