Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Otec majitele BusLine ukázal synův dopis na rozloučenou. Míru hnusu už jsem nemohl snášet, napsal Vyskočil před smrtí

Po sebevraždě majitele dopravní společnosti BusLine Jakuba Vyskočila se spekulovalo, že po sobě nechal dopis na rozloučenou. Jeho otec, herec Ivan Vyskočil, tuto informaci potvrdil a dopis poskytl serveru Život v Česku. Z dopisu vyplývá, že Jakub Vyskočil měl problém se svým bývalým společníkem Jiřím Vařilem. Ten figuruje hned v několika kauzách a je obviněn z řady trestných činů.

Jakub Vyskočil v několikastránkovém dopise, jehož části zveřejnil server Život v Česku poodkrývá důvody, které ho vedly k sebevraždě. A právě jméno Jiřího Vařila se v něm opakuje. V jedné části píše přímo své ženě. „Jediné, co jsem opravdu chtěl, je vybudovat stabilní firmy, co by se rozvinuly v něco, co umí spolupracovat a vzájemně si neškodíme s kraji a našimi objednateli. Vařil chtěl jen moc, krást z levých faktur a ovládat. Těšilo ho, že je za bosse a kápa, ale to víš, že na to já nikdy nebyl,“ píše.

O Vařilovi píše i dál. „Poskytla jsi mi skoro 14 let krásného života, jsi vzácná čistá duše a tvá rodina je oáza klidu a slušného chování. Já jsem prostě tu míru hnusu v práci - myslím tím Vařila, už nemohl snášet. Nedá se v tom pracovat, žít, spát. Prosím, neplakej, starej se o Týnku skvěle jako dodnes," pokračuje.

V dopise nepřímo vyzývá otce, aby situaci dál řešil. „Požádej mého tátu, je veřejně známá osoba, ať se ptá, jak je možné táhnout případ člověka, jako je Vařil, už skoro 5 let? Jak je možné, že člověk, co soustavně porušuje zákon, je stále venku a jak je možné, že když u něj v roce 2018 našli nelegální zbraň, nebylo žádné řízení a zbraně mu nechali a on pak za pár měsíců střílel po lidech? Jak je možné, že když střílel, neudělali mu zkoušku na drogy a alkohol? Jak je možné, že v případě (směnka A2 Sanace vs. Vařil) falšuje důkazy, ví se to a nic se neděje? Jak je možné, že svědky jako je Vlaďka a Beňa obchází vymahači a dávají jim důrazné nabídky, že když »něco«, »něco jiného špatného se stane«?“

V dopise se také pozastavuje nad rolí policie. „Policie je tak bezzubá? Baví se tím? Ať s tím jde za paní Bradáčovou a případně do médií. Jsme v nějaké banánové republice, nebo kde? Dopis ukaž Mgr. Seidelovi a Karin, oni ho použijí, jak uznají za vhodné. Snažil jsem se pomáhat, Dobrý anděl, Regi Base, Myslivci, Vězeňská služba. Dokonce z Ukrajiny mi snad píší nějaký děkovný dopis, ale s tak charakterově zborcenou osobou jako je Vařil, jsem si neporadil," napsal před svou smrtí Vyskočil.

Jiří Vařil je v Libereckém kraji známou postavou. Figuruje v několika kauzách ohledně veřejné dopravy. Až do roku 2012 byl spolumajitelem BusLine, poté ale působil spíše v pozadí. V roce 2018 byl jedním ze zatčených v rozsáhlé kauze úplatků v libereckém Dopravním podniku.

Je spojený s řadou osobních problémů. V lednu před třemi lety na příjezdové cestě u svého domu vystřelil z brokovnice na auto s rodinou. Zmíněná rodina tehdy zastavila na příjezdové cestě sídla Jiřího Vařila v Jizerské ulici s tím, že si řidič potřebuje zatelefonovat. Jiří Vařil ale z domu vyběhl s brokovnicí a na vůz vystřelil. Náboj trefil přední část kapoty, prorazil chladič a poté narazil do skla u řidiče. Okno ale střela neprorazila.

Majitel dopravní společnosti BusLine Jakub Vyskočil spáchal sebevraždu

Majitel dopravní autobusové společnosti BusLine Jakub Vyskočil v neděli zemřel. Vedení firmy se sídlem v Semilech v prohlášení uvedlo, že na chod společnosti by jeho úmrtí nemělo mít vliv. BusLine je největším autobusovým dopravcem v Libereckém...

Vařil čelí ještě dvěma podobným podezřením na spáchání násilných činů. První se odehrál už v září 2019 na Trutnovsku. Policie ho obvinila z vydírání kvůli tomu, že vyhrožoval násilím na nádraží v Trutnově lidem, od nichž žádal banální informaci. Druhý se pak odehrál loni v lednu a Vařil se měl podle policie dostat na křižovatce v Liberci do konfliktu s jiným řidičem.

Vyskočil ukončil svůj život v neděli na Písecku. Firma BusLine by ale měla fungovat dál. „Vedení skupiny chce ujistit zaměstnance i obchodní partnery, že na chod jednotlivých společností nebude mít odchod tohoto výjimečného muže žádný dopad. Všechny firmy řídí kompetentní management vybavený příslušnými pravomocemi. Role pana Vyskočila nebyla v běžném řízení společností, ale v nastavování vizí a směrů rozvoje do budoucna. V této roli nám bude pan Vyskočil v budoucnu velmi scházet," uvedla za firmu Vladimíra Vyhnisová pověřená řízením skupiny BusLine.

BusLine je největším autobusovým dopravcem v Libereckém kraji, zajišťuje regionální dopravu na Jablonecku a Semilsku, autobusy BusLine ale jezdí také v sousedním Královéhradeckém, Plzeňském nebo Středočeském kraji, uspěl i v tendrech na zajištění dopravy v Pardubickém kraji nebo jižních Čechách.

Ohodnoť článek

Štítky vyskočil, sebevražda, BusLine, vařil, policie, život v česku, Ivan Vyskočil, Česko, rodina, Liberecký kraj, Vězeňská služba České republiky, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otec majitele BusLine ukázal synův dopis na rozloučenou. Míru hnusu už jsem nemohl snášet, napsal Vyskočil před smrtí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.