Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Žena z Náchodska je podezřelá ze spáchání úvěrového podvodu. Škoda je 5,5 milionu korun

V hledáčku policie skončila devětatřicetiletá žena, která je vyšetřována kvůli úvěrovému podvodu. Podle policie si od března roku 2016 do roku 2020 vzala 85 půjček, které nesplácela. Při podpisu smluv záměrně uváděla nepravdivé informace. Hrozí ji osm let vězení.

„Zjištěné a odůvodněné skutečnosti nasvědčují tomu, že obviněná žena měla uzavřít od března 2016 do června 2020 v 85 případech úvěrové smlouvy a smlouvy o zápůjčce u zhruba 30 poškozených společností,“ uvádí podrobnosti na webu policie mluvčí Lucie Konečná.  

Podle policie měla při podpisu smluv záměrně uvádět nepravdivé informace a zamlčovat údaje ohledně svých předchozích půjček. Žena se do začarovaného kruhu údajně dostala kvůli špatné finanční situaci. Postupně se výše měsíčních splátek vyšplhala až na půl milionu korun.  

„Toto pomyslné vytloukání klínu klínem se dostalo až před kriminalisty, kteří si postupně opatřili veškerý spisový materiál z bankovních i nebankovních společností,“ dodala mluvčí. Podle spisů je patrné, že žena uzavřela smlouvy na zhruba 5,2 milionu korun.  

Vzhledem k tomu, že společnostem způsobila značnou škodu, může být odsouzena za úvěrový podvod. V tomto případě ji může soud poslat do vězení až na osm let.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jens P. Raak | Pixabay

Štítky krimi, policie, žena, Náchodsko, smlouva, podvod, půjčka, finance, škoda, miliony, zatajení, úvěrový, úvěr, okres Náchod, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Náchodska je podezřelá ze spáchání úvěrového podvodu. Škoda je 5,5 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.