Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Začal předprodej vstupenek na hradecký divadelní festival. Zájem je velký

V Hradci Králové začal předprodej vstupenek na tradiční divadelní přehlídku nazvanou Regiony - Mezinárodní divadelní festival Hradec Králové. Ve městě se uskuteční od 24. června do 1. července. Zájem o vstupenky je značný, a to především na internetu. Vstupenky je možné zakoupit on-line prostřednictvím festivalových webových stránek, ale i v předprodeji Klicperova divadla, v informačním centru či v pokladnách hradeckých kamenných divadel.

Předprodej začal včera v 10:00. "Za první hodinu máme zarezervovaných nebo prodaných celkem asi 2500 vstupenek, drtivá většina on-line. Zájem je velký, a to nás těší. Další nápor čekáme odpoledne, až budou mít lidé po práci," řekl mluvčí Klicperova divadla Martin Sedláček.

Akci pořádají tři subjekty, "kamennou část" připravují Klicperovo divadlo a Divadlo Drak a venkovní program zajišťuje nezisková organizace Kontrapunkt.

"Největší zájem je o představení Zkrocení zlé ženy Divadla pod Palmovkou, Konec rudého člověka Divadla v Dlouhé nebo také o úvodní představení na hlavní scéně Macbeth sardinského divadla Sardegna Teatro. Velký zájem je i o Sentimental, což je představení, které bude dvakrát v Šimkových sadech," uvedl mluvčí.

Festival nabídne stovky divadelních, hudebních a doprovodných produkcí z české i mezinárodní scény od činohry, alternativního divadla, tance, performance, autorských představení, přes loutkové divadlo a pohádky až po koncerty a diskuze. Program je opět naplánován nejen do divadel, ale i do městských parků, ulic či na náměstí. Podle organizátorů nebudou chybět představení pro rodiny s dětmi, improvizace, hudební koncerty a další doprovodný program.

"To vše se bude odehrávat na více než 30 místech v celém historickém centru Hradce Králové a jeho přilehlém okolí," uvedl v tiskové zprávě ředitel Divadla Drak Tomáš Jarkovský.

Festival založil v roce 1995 tehdejší ředitel Klicperova divadla Ladislav Zeman. Původní název byl Festival Divadlo evropských regionů a Open Air Program, pod novým názvem se konal poprvé loni, a to ještě za zpřísněných epidemických opatření. Letošní ročník by měl být již bez omezení. V roce 2020 festival nebyl kvůli opatřením proti covidu v tradičním rozsahu poprvé po 25 letech, konal se v komorní podobě s podtitulem Letos jinak. Více o festivalu je na webu.

Ohodnoť článek

Štítky divadelní festival, regiony, kultura, open air, divadlo, Žižkovy sady, divadelňák, Hradec Králové, vstupnky, vstupenka, představení, Klicperovo divadlo, Divadlo Drak, Martin Sedláček, Tomáš Jarkovský, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo evropských regionů, Div

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začal předprodej vstupenek na hradecký divadelní festival. Zájem je velký  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.