Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V broumovském klášteře uvedou divadelní hru ukrajinští umělci, kteří prchli před válkou

V areálu broumovského kláštera v sále Dřevník bude ve středu 11. května divadelní představení divadelního souboru Teatr Vizavi Kyjev na motivy povídky Stephana Zweiga "Dopis neznámé". Ve hře účinkují ukrajinští umělci Jevgenij Morozov a Tamara Morozová, kteří kvůli válce na Ukrajině museli opustit domov a našli dočasný azyl na Broumovsku. Divadelní představení začne v 19:00.

"Hra bude uváděna v ruském jazyce, pro české návštěvníky budou k dispozici libreta v češtině. Vstupné je dobrovolné," uvedla Kateřina Ostradecká ze Vzdělávacího a kulturního centra Broumov.

Hra je o dívčí lásce ke slavnému spisovateli, který lásku "Neznámé" neopětoval, nevěnoval jí pozornost. "Porodila mu dítě a on to ani nevěděl. Stala se prostitutkou, aby nakrmila svého syna. Když dítě zemřelo, žena mu napsala dopis, ve kterém vypráví o celém svém životě a lásce k němu," uvedli v tiskové zprávě zástupci organizátora, Vzdělávacího a kulturního centra Broumov.

Hra, během níž zazní Schubertova, Vivaldiho a Čajkovského hudba, se hrála na Ukrajině, v Bělorusku, před válkou v Rusku a také v Moldavsku, Polsku či Německu. V pátek 20. května v 19:00 uvede inscenaci Kolárovo divadlo v Polici nad Metují.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Klášter Broumov

Štítky ČR, Ukrajina, divadlo, boje, Broumov, Broumovský klášter, divadelní představení, ruská invaze na Ukrajinu, láska, Kyjev, Broumovsko, válka, divadelní soubor, divadelní hra, kulturní dům, Kolárovo divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V broumovském klášteře uvedou divadelní hru ukrajinští umělci, kteří prchli před válkou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.