Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisty Hradce Králové posílili brankář Růžička, bek Rymsha a útočník Zachar

Brankář Jana Růžička z Mladé Boleslavi, americký obránce River Rymsha z Popradu a útočník Marek Zachar z Liberce se stali novými akvizicemi hokejistů Hradce Králové. Pětadvacetiletý Růžička v týmu letošního držitele Prezidentského poháru za vítězství v základní části, který v play off vypadl už ve čtvrtfinále, vytvoří dvojici s Finem Henrim Kiviahem po odchodu Filipa Novotného do Mladé Boleslavi.

Růžička odchytal v extralize za mateřskou Mladou Boleslav 120 zápasů s průměrem 2,29 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 91,75 procenta a šestkrát udržel čisté konto. V minulé sezoně při dubnové výhře v Euro Hockey Challenge v Norimberku nad Německem 4:1 debutoval v české reprezentaci.

"V Honzovi vidíme potenciál a možnost sportovního růstu, proto jsme si ho na přestupovém trhu vybrali. On sám měl velký zájem opustit Mladou Boleslav a připojit se k našemu mužstvu, výsledkem je dvouletá smlouva s možností roční opce," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Pětadvacetiletý Rymsha přišel do slovenské extraligy v roce 2020 a po roce stráveném v Detvě zamířil do Popradu. Za dvě sezony v tamní nejvyšší soutěži si připsal ve 103 zápasech včetně play off 55 bodů za 13 branek a 42 asistencí. Po působení na Dartmouth College a Miami University v NCAA strávil poslední sezonu před odchodem do Evropy v Norfolku v nižší AHL.

"River je hráč, kterého jsme delší dobu sledovali, a pevně věříme, že zapadne do naší koncepce. Zdobí ho dobré bruslení a kreativita. Je to obránce s dobrou přihrávkou a navíc je fyzicky disponovaný," řekl Kmoníček na adresu 191 centimetrů měřícího a 93 kilogramů vážícího rodáka z Huntington Woods, který se upsal na dva roky.

Třiadvacetiletý Zachar, který s Mountfieldem podepsal dvouletou smlouvu s opcí, už v Hradci Králové hostoval v ročníku 2020/21. V extralize si ve 238 duelech připsal 57 bodů za 28 branek a 29 asistencí. Má na kontě i dva zápasy v národním týmu a zaznamenal jednu přihrávku.

"Marek k nám přichází jako hráč, kterého měl Tomáš Martinec ve svých prioritách hodně vysoko. Měl by velmi rychle zapadnout do našeho systému. Navíc díky svému působení v Hradci přesně ví, do čeho jde. Jsme přesvědčeni, že má potenciál i na zlepšení své produktivity," doplnil Kmoníček.

Rekonstrukce zimního stadionu nebude. Hradec Králové měl roky peníze, teď nemá žádné

Zimní areál pro lední hokej v Hradci Králové funguje už přes 50 let. V současnosti však nestíhá držet krok s moderní dobou. Například dorostenci mají šatny stále v mobilních buňkách. O modernizaci stadionu se na radnici mluvilo dlouhá léta. Tak...

Hradec Králové už v lednu opustil brankář Štěpán Lukeš, který zamířil do Karlových Varů výměnou za Novotného. Mountfield opouští také bek Radim Šalda, finský kanonýr Ahti Oksanen, jenž odešel do švédského Oskarshamnu, a další útočník Jakub Orsava. Ostatní hráči dosavadního kádru mají v klubu platnou smlouvu, ale další působení ruského útočníka Nikity Ščerbaka je podmíněno získáním víza.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, Mountfield Hradec Králové, Jan Růžička, Marek Zachar, BK Mladá Boleslav, Filip Novotný, Poprad, Bílí Tygři Liberec, hokejista, Aleš Kmoníček, Euro Hockey Challenge

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Hradce Králové posílili brankář Růžička, bek Rymsha a útočník Zachar  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.