Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Krkonoších se o víkendu rozjedou lanovky. Velká střediska zahájí letní provoz

V některých střediscích Krkonoš o víkendu odstartuje letní sezona. Rozjedou se lanovky ve SkiResortu Černá hora – Pec i ve středisku Špindlerův Mlýn. V sobotu 30. dubna zahájí pravidelný provoz taky kabinová lanovka na Sněžku.

Ačkoli je na hřebenech Krkonoš místy stále okolo metru sněhu, vše už se připravuje na start letní sezony. Velká střediska ji zahájí už tuto sobotu, kdy po jarní údržbě odstartují pravidelný denní provoz.

To se týká například Ski Resortu Černá hora – Pec, kde pro turisty začnou fungovat tři lanovky. "Půjde o kabinkovou lanovku na Černou horu z Janských Lázní a sedačkové lanovky z Velké Úpy na Portášky a lanovku na Hnědý vrch k rozhledně v Peci pod Sněžkou," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. O víkendu se zároveň otevře Herní krajina Pecka ve Velké Úpě.

Kdo se sem vydá, musí počítat s tím, že jízdenky je možné koupit pouze na pokladnách u lanovek. Nákup výhodnějších jízdenek přes e-shop bude SkiResort spouštět v příštím týdnu.

Do denního provozu se po pravidelné jarní odstávce v sobotu vrátí taky lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín a kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou přes Růžovou horu na Sněžku. Ta byla dosud v provozu pouze o víkendech a za příznivého počasí.

Na severních svazích Krkonoš stále leží poměrně velká vrstva sněhu a nadále tady platí první stupeň lavinového nebezpečí. „Uvolnění laviny je možné jen při velkém dodatečném zatížení a jen ojediněle ve velmi strmém extrémním terénu," uvedla na webu Horská služba Krkonoše.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Krkonoše, Trutnovsko, Sněžka, turisté, Pec po Sněžkou, léto, sezona, lanovky, lanová dráha, Černá hora, Špindlerův Mlýn, Velká Úpa, Portášovy Boudy, Pec pod Sněžkou, Janské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších se o víkendu rozjedou lanovky. Velká střediska zahájí letní provoz  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.