Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Bezdomovec skončil ve vazbě. Opakovaně kradl potraviny a alkohol

Policie stíhá čtyřiatřicetiletého muže bez domova, který v supermarketech po celém kraji kradl potraviny a alkohol. Podle policie se podobného chování dopustil nejméně v pěti případech. A to v Trutnově, Vrchlabí a Hradci Králové. Tam byl tento týden přistižen. Nadýchal 2,49 promile.

„Obviněný se měl dopouštět protiprávního jednání v prodejnách, kde se zaměřoval na alkohol a potraviny. Tím způsobil škodu na majetku přesahující 1,5 tisíce korun,“ uvedla na policejním webu mluvčí Šárka Pižlová.  

Podle policejní zprávy se jedná o muže bez domova, závislého na alkoholu, bez zaměstnání a jakéhokoli příjmu. „Lze říci, že se jedná o recidivistu, který byl již v minulosti dvakrát za majetkovou trestnou činnost odsouzen,“ dodala Pižlová.  

Muž má v policejních spisech 18 záznamů. Většinou se jedná o přestupky proti majetku. I proto policejní komisař navrhl, aby byl muž stíhán vazebně. To nakonec potvrdil i Okresní soud v Trutnově. V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky ve vězení.  

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky bezdomovec, krádež, obchod, Královéhradecký, kraj, policie, krimi, potraviny, alkohol, vazba, vazební, věznice, jídlo, Hradec Králové, Trutnov, Vrchlabí, Okresní soud v Trutnově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovec skončil ve vazbě. Opakovaně kradl potraviny a alkohol  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.