Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Epidemie covidu-19 slábne i v Královéhradeckém kraji. Nemocnice dohání odložené operace

Epidemie koronaviru dál zpomaluje. V neděli testy odhalily nejnižší počet nakažených od loňského října, pozitivních případů bylo 749. Týden před tím mělo pozitivní test na covid-19 o 650 lidí víc, vyplynulo z údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Stejný trend se dá pozorovat taky v Královéhradeckém kraji, kde ubývá taky pacientů v nemocnicích.

Epidemie onemocnění covid-19 dál slábne i v Královéhradeckém kraji. Klesá incidence, tedy počet nakažených na sto tisíc obyvatel za posledních sedm dní, a uvolňují se i lůžka v nemocnicích.

Dnes ráno bylo v krajských nemocnicích hospitalizováno s covidem 52 pacientů, týden před tím jich bylo 96. V současné době vyžaduje péči na jednotce intenzivní péče jedenáct lidí, kteří měli pozitivní test na koronavirus. Nákaza se v rámci kraje nyní nejvíc šíří v okrese Hradec Králové, nejméně na Jičínsku.

Nemocnice v kraji tak mohou postupně obnovovat běžný provoz a na řadu přicházejí operace, které byly kvůli epidemii odloženy.

Nižší čísla pozitivních případů ale mohou souviset také s nižším počtem provedených testů. Frekvence testování postupně klesá už od počátku února. Zhruba stejným tempem se snižuje také zájem lidí o očkování. V současné době je v Česku plně naočkováno téměř 6,9 milionu lidí.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, COVID-19, pandemie, epidemie, nemocnice, operace, JIP, tetování, očkování, zdraví, pandemie covidu-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Hradec Králové, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie covidu-19 slábne i v Královéhradeckém kraji. Nemocnice dohání odložené operace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.