Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Z pohledu hasičů z Královéhradeckého kraje nebyl prodloužený víkend zrovna odpočinkový

Hasiči z Královéhradeckého kraje za sebou rozhodně nemají klidné Velikonoční svátky. Během prodlouženého čtyřdenního víkendu vyjížděli k bezmála sedmi desítkám událostí. Zasahovali u požárů, dopravnách nehod, ale také zachraňovali dívku, která nemohla slézt z prolézačky nebo muže, který spadl ze stráně.

Prodloužený velikonoční víkend byl v Královéhradeckém kraji plný událostí, které si vyžádaly zásah profesionálních nebo dobrovolných hasičů. Jen od čtvrtka 14. dubna do neděle 17. dubna hasiči vyjížděli k 68 událostem. Zachraňovali životy a uchránili i majetek.

Nejvíc výjezdů v kraji bylo k požárům. Například v pátek zasahovalo šest jednotek hasičů u požáru lesa v Olešnici v Orlických horách. K zásahu vyjeli profesionální hasiči ze stanice Dobruška a Rychnov nad Kněžnou a dobrovolné jednotky z Olešnice v Orlických horách, Nového Hrádku, Bohdašína a Deštného v Orlických horách.

“Požár vznikl po předchozím pálení. Na likvidaci nasadili hasiči několik vodních proudů. Zasažená plocha byla odhadem tři a půl hektaru,“ uvedla na webu hasičů Královéhradeckého kraje mluvčí Martina Götzová. Předběžná škoda byla odhadnuta na sto tisíc korun. 

Další početnou skupinou zásahů byly ty u dopravních nehod. V pátek odpoledne vyjížděli profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic do obce Osičky, kde havaroval motorkář. Narazil do plotu a byl s vážným zraněním transportován vrtulníkem do nemocnice. Hasiči muži poskytli první pomoc a následně zabezpečili místo zásahu.

Hasiči také asistovali při záchraně zraněné osoby v oblasti Teplických skal. U skalního hradu Střmen pomáhala profesionální jednotka ze stanice Broumov, JSDH Teplice nad Metují i Skalní záchranná služba se zajištěním zraněné osoby. Ta byla převezena na parkoviště u vchodu do skal, kde už čekala sanitka zdravotnické záchranné služby.

Během pátku byli profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice vysláni na místo, kde mělo dojít k pádu osoby ze stráně. Dobrovolným hasičům se podařilo člověka vyprostit, byl předán do péče záchranné služby,“ popsala další z víkendových zásahů mluvčí.

Jednotka profesionálních hasičů z Nového Bydžova zase pomohla se záchranou dívky, která vylezla na prolézačku a ze strachu z výšky nebyla schopná slézt dolů. Z dvoumetrové výšky jí hasiči pomohli po žebříku dolů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, hasiči HZS, víkend, Velikonoce, doprava, nehody, požár, záchrana, motorkář, skály, technika, hasič, zdravotnická záchranná služba, Olešnice v Orlických horách, Dobruška, Rychnov nad Kněžnou, Nový Hrádek, Bohdašín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z pohledu hasičů z Královéhradeckého kraje nebyl prodloužený víkend zrovna odpočinkový  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.