Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hradci Králové se finančně dařilo. Peníze z loňského roku přesouvá do letošní rezervy

Krajská metropole v minulém roce hospodařila v kladných číslech. Celkem v městské kase zůstalo 979 tisíc korun. Když se k nim připočítají i peníze, které rozpočet blokuje pro velké projekty, zůstalo Hradci Králové 194 milionů korun. Všechny tyto prostředky proto radnice přesune do rezervy na letošní rok.

„Rozpočet města na rok 2021 byl sestavován s ohledem na přetrvávající pandemii. I přes kvalifikované odhady ekonomů nikdo přesně nevěděl, jak tento stav nejistoty ovlivní skutečnost především v oblasti daňových příjmů. Je dobře, že loni vše městský rozpočet zvládl,“ okomentoval v tiskové zprávě uzávěrku loňského roku Alexandr Hrabálek (ODS). 

Po třech letech pandemie si Hradec Králové ekonomicky neodpočine ani letos. S rozpočtem může zamávat nevyzpytatelná cena energií, pohonných hmot i dění na Ukrajině. „Uvidíme, jak si rozpočty města a jeho společnosti poradí s touto situací,“ dodal primátor.  

Z rozpočtu vyplývá, že v loňském roce vydělal Hradec Králové 2,446 miliardy. Naopak 2,455 miliardy korun utratil. „Oproti původně schválenému rozpočtu byly příjmy nakonec vyšší o téměř 322 milionů korun, výdaje pak o 200 milionů,“ uvedla Monika Štayrová (ANO), náměstkyně primátora. V meziročním srovnání měl Hradec Králové o 130 milionů na příjmech více. Výdaje vzrostly o 300 milionů korun. 

Nejvíc peněz v loňském roce utratilo město za stavbu odlehčovací služby v Honkově ulici, rekonstrukci Hlavní ulice, inteligentní dopravní systém i stavbu fotbalového stadionu.  

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky rozpočet, finance, město, Hradec Králové, přebytek, rezerva, projekt, ekonomika, peníze, Alexandr Hrabálek, ODS, Ukrajina, Monika Štayrová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradci Králové se finančně dařilo. Peníze z loňského roku přesouvá do letošní rezervy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.