Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Startuje rizikový víkend na silnicích. Policejní hlídky budou na každém kroku

Policie v Královéhradeckém kraji pořádá během prodlouženého víkendu akci s názvem Velikonoce. Na silnicích se od Velkého pátku až do Velikonočního pondělí zaměří především na kontrolu rychlosti a na to, zda řidiči během svátků neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Policie taky upozorňuje na rizika spojená s chladnějším počasím, které se očekává, a vyzývá k opatrnosti vzhledem k většímu počtu svátečních řidičů na silnicích.

Období velikonočních svátku patří na silnicích tradičně k těm rizikovým, kdy spousta řidičů usedá za volant posilněná alkoholem. I letos se proto koná dopravně bezpečnostní akce, která má za cíl dohlédnout na bezpečnost a plynulost provozu o svátcích. Probíhá v rámci celé republiky od ranních hodin Velkého pátku do nočních hodin Velikonočního pondělí.

Akce má název Velikonoce a policisté během ní budou kontrolovat řidiče vozidel, motorek, ale třeba i cyklisty, zda jezdí v souladu s pravidly silničního provozu.

Hlídky budou mít na vybraných místech Královéhradeckého kraje v hledáčku, zda řidiči dodržují povolenou rychlost, zda nejezdí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, ale zaměří se i na používání bezpečnostních pásů, technický stav vozidel nebo telefonování za volantem.

Na řidiče pak apelujeme, aby byli za volantem či řidítky strojů trpěliví, předvídaví a počítali se svátečními jezdci, kterých se během tradičních oslav jara objevuje na silnicích víc, než obvykle,“ uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Především pro řidiče, kteří vyrazí na pomlázku ve výše položených místech, platí také varování před chladným počasím a s ním spojeným rizikem kluzkých vozovek. Podle předpovědi není během letošních velikonočních svátků vyloučené ani sněžení a silnice mohou namrzat. I tomu je potřeba přizpůsobit rychlost a styl jízdy.

Všem řidičům nejen ve sváteční dny přejeme šťastnou cestu i šťastný návrat,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj KŘP Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, Velikonoce, víkend, policie, hlídky, kontrola, bezpečnost, alkohol, rychlost, riziko, počasí, akce, silnice, Velký pátek, svátek, Velikonoční pondělí, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje rizikový víkend na silnicích. Policejní hlídky budou na každém kroku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.