Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opakovaně trestaný muž ve valdické věznici vyhrožoval dozorcům, že je podřízne

Sotva se za ním zavřely brány věznice zvenčí, už si pro pětadvacetiletého muže opět přišla zásahová jednotka. Několikrát trestaný výtržník skončil v rukou jičínských kriminalistů, kteří ho viní z násilí proti úřední osobě. Ve valdické věznici měl vyhrožovat a napadnout dozorce. Hrozí mu dalších šest let ve vězení.

Před věznicí Valdice si na opakovaně trestaného muže počkala zásahová jednotka. Obviněný pětadvacetiletý muž měl v listopadu minulého roku ve vězení nejdříve poničit majetek, poté vyhrožovat dozorcům, že je podřízne žiletkou a následně zaútočit na jednoho z nich.

Recidivista měl dozorcům sdělit, že má v ruce žiletku a že je podřízne a následně zaútočil na jednoho z nich, kterého měl opakovaně udeřit pěstí do obličeje. Ostatní dozorci následně vězně za použití donucovacích prostředků zpacifikovali,“ popsala situaci ve svém oficiálním vyjádření na webu policie mluvčí Eliška Majerová.

Nebylo to poprvé, co se muž ve vězení takto choval. Už v minulosti za mřížemi opakovaně ničil majetek a několikrát napadl úřední osobu. V rejstříku má doteď sedm záznamů a naposledy byl za podobné delikty odsouzen před čtyřmi lety.

Vhledem k tomu, že podezřelý se již několikrát dopustil závažného protiprávního jednání, podal policejní komisař podnět na návrh na vzetí obviněného do vazby,“ dodala mluvčí. Tam muž nakonec také skončilJeho rejstřík se tak nejspíš rozroste o další záznam a za mříže se může vrátit na dalších šest let.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Jičínsko, krimi, recidivista, napadení, dozorce, úřední osoba, vězení, majetek, záznam, trestní rejstřík, věznice, Valdice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opakovaně trestaný muž ve valdické věznici vyhrožoval dozorcům, že je podřízne  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.