Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V kraji se dál lyžuje ve Špindlerově Mlýně a v Peci pod Sněžkou. Sezona potrvá do Velikonoc

V Královéhradeckém kraji se stále lyžuje v krkonošských střediscích Špindlerův Mlýn a Pec pod Sněžkou. Na svazích leží od 50 do 80 centimetrů sněhu a lyžování je po ochlazení a sněžení z počátku týdne nadále velmi kvalitní. Sezona v obou střediscích potrvá do Velikonočního pondělí, tedy do 18. dubna.

Ve Špindlerově Mlýně se lyžuje v areálu Svatý Petr, který má svahy obrácené k severu a sníh z nich odtává nejpomaleji. V provozu je šestisedačková lanovka na Pláně, ke které se o víkendu přidá lanovka Hromovka. "Lanovka Pláně bude v provozu denně do 18. dubna, provoz Hromovky o Velikonocích upřesníme podle aktuálních podmínek," uvedli špindlerovští vlekaři.

V Peci pod Sněžkou se nyní lyžuje na osmi kilometrech sjezdařských tratí, jezdí jedna lanovka a tři vleky. Na víkend budou mít lyžaři k dispozici zhruba deset kilometrů tratí. "V pátek a v sobotu bude i večerní lyžování na sjezdovce Javor. Na sjezdovkách je asi 80 centimetrů sněhu," řekla mluvčí SkiResortu Černá hora - Pec Zina Plchová.

Na Černé hoře u Janských Lázní bude o víkendu v provozu kabinková lanovka pro pěší a běžkaře. "Na Černé hoře bude upraveno deset kilometrů běžeckých tras," uvedla Plchová.

O víkendu bude v provozu i kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou na Sněžku, která má jinak ve všední dny v dubnu odstávku. Lyžaře ani běžkaře lanovka na Sněžku nepřepravuje.

Na hřebenech Krkonoš leží od 80 do 120 centimetrů sněhu. V lavinových katastrech nadále platí první stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné mezinárodní stupnice. "Na ledovou krustu napadlo za poslední sněžení 25 centimetrů sněhu. Mohou se vyskytnout laviny z mokrého sněhu ve všech expozicích. Uvolnění laviny je možné jen při velkém dodatečném zatížení, a to jen ojediněle ve velmi strmém extrémním terénu," uvedl lavinový specialista horské služby Robert Dlouhý.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, kraj, Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou, Velikonoce, Královéhradecký kraj, lanová dráha, Velikonoční pondělí, Černá hora, Svatý Petr, Sněžka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji se dál lyžuje ve Špindlerově Mlýně a v Peci pod Sněžkou. Sezona potrvá do Velikonoc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.