Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

OBRAZEM: Jak vypadá uzavřená Fortna? Podívejte se na křižovatku pár dní po zahájení rekonstrukce

Rekonstrukce křižovatky Fortna na vnitřním okruhu Hradce Králové. Pro řadu řidičů strašák a komplikace, se kterými se budeme muset vypořádat minimálně do konce roku. Přestavba současné křižovatky na kruhový objezd probíhá za úplné uzavírky. Podívejte se s námi kouknout, jak to na místě vypadá.

Původně měla radnice na stole dvě varianty. První hovořila o rekonstrukci za částečné uzavírky, která by trvala 14 měsíců. Druhou možností bylo křižovatku uzavřít úplně a zkrátit práce do konce letošního roku.  

„Uzavřeme-li tak významnou křižovatku v centru města, skutečně to výrazné komplikace v dopravě způsobí. S tím se ale nedá nic dělat. Je jisté, že oprava přispěje ke zlepšení dopravy ve městě, i když přinese po určitou dobu řidičům problémy,“ uvedl před časem pro Hradeckou Drbnu primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). 

Město na půl roku zavře křižovatku Fortna v centru Hradce Králové. Je to opravdu dobrý nápad?

Město se rozhodlo, že na půl roku uzavře křižovatku Fortna v historickém centru Hradce Králové. Chce tak zkrátit dobu její rekonstrukce. Pro řidiče to bude znamenat komplikace v dopravě a složité objíždění. Omezení se dotkne i veřejné dopravy....

Objízdná trasa pro osobní dopravu vedena kolem zimního stadionu po Malšově mostě. Mírné zhoršení dopravní situace jde ve špičkách pocítit i na Gočárově třídě, kudy se vydávají řidiči mířící především do Pardubic.  

S omezením musí počítat i cestující městské dopravy. “Trasy linek č. 2, 4, 16, 18, 19, 21, 23, 27, 33, 53, 54, 16Š a 23Š povedou po objízdné trase ulicemi Orlické nábřeží, Rautenkrancova a Jana Koziny,“ stojí v tiskové zprávě města. Podrobnosti cestující naleznou na stránkách Dopravního podniku města Hradec Králové.  

Samotní řidiči jsou rozděleni do dvou skupin  

Koncem února Hradecká Drbna zveřejnila anketu, ve které se ptala na názor řidičů. Do ní se zapojilo zhruba 500 čtenářů. 38 procent bylo pro úplnou uzavírku a zkrácení doby rekonstrukce. 46 procent bylo proti. Zbytek posluchačů zaškrtl možnost „Je mi to jedno“.  

Souhlasíte s úplnou uzavírkou křižovatky Fortna v Hradci Králové?

Celkem hlasovalo853 čtenářů

„Bude to hodně náročné období, ale opravit se to musí. Jen mě překvapilo, že když to v pátek uzavřeli, nikdo tu nepracoval. Teď už je alespoň vidět, že se tady něco děje,“ řekl přímo v místě pan Milan, který tudy denně prochází do práce.  

Po rekonstrukci se současná křižovatka tvaru „T“ změní na kruhový objezd. Nové budou chodníky, autobusové zastávky a opravou projde i samotný Moravský most. Projekt počítá i s vybudováním parkovacích míst.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Fortna, křižovatka, kruhový, objezd, rekonstrukce, prostranství, přestavba, MHD, cyklista, pěší, doprava, okruh, Hradec Králové, výběrové, řízení, FOTO, Alexandr Hrabálek, Drbna.cz, ODS, Jan Kozina, Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Spousta

Tak nevím, ale ten pisálek tohoto článku je asi z Marsu. Ja osobně jsem hradečák přes 70 let, ale do dneška nevím, kde tady je m(M)alšův most? Znam malšovický, ale ten to určitě nabude, nebo, že by se pisálek spletl a nebo nebylo by lepší aby mistní články psal místni redaktor ??

Čtvrtek, 7. dubna 2022, 05:03Odpovědět

OBRAZEM: Jak vypadá uzavřená Fortna? Podívejte se na křižovatku pár dní po zahájení rekonstrukce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.