Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na východě Čech se bude lyžovat jen v Krkonoších. Orlické hory sezonu ukončily

Na východě Čech se od pondělí lyžuje už jen v Krkonoších. Lyžařské areály v Orlických horách sezonu ukončily. V Krkonoších by se mělo v omezeném rozsahu lyžovat do Velikonoc, uvedli provozovatelé areálů.

V sobotu skončil provoz v zimním středisku v Říčkách, v Deštném v Orlických horách byla sezona oficiálně ukončena v pátek. Dnes se také uzavřou krkonošské sjezdovky v Malé Úpě a na Černé hoře u Janských Lázní.

V Krkonoších bude pokračovat lyžování ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. Denně bude v provozu lanová dráha Pláň ve Svatém Petru, kde leží na svazích 25 až 60 centimetrů sněhu. O víkendu bude jezdit i lanovka Hromovka, její další fungování o Velikonocích bude upřesněno podle aktuálních podmínek. "Lyžaři mají nyní k dispozici 13 kilometrů sjezdovek ve Svatém Petru, které jsou díky své poloze stále pod půl metrem sněhu. Od 4. dubna bude již navíc možné přímo ve Svatém Petru také parkovat, a to zcela zdarma," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš.

O velikonočním víkendu 15. až 18. dubna se po jarní údržbě navíc vrátí do provozu i lanovka na Medvědín, která již zahájí letní sezonu a výjezdy v půlhodinových intervalech. K dispozici bude pro pěší, cyklisty, běžkaře nebo třeba skialpinisty.

Lyžaři mohou příští týden zamířit také do areálu v Peci Pod Sněžkou. Od pondělí budou v provozu lanovky a vleky Javor 1, Zahrádky, Javořák, U Lesa a Mulda. Na svazích je stále 80 až 120 centimetrů sněhu. "Bude se lyžovat na zhruba 8,5 kilometru sjezdovek," uvedla mluvčí SkiResortu Černá hora - Pec Zina Plchová.

V dubnu má omezený provoz lanovka na Sněžku. Fungovat bude pouze o víkendech denně od 08:00 do 18:00.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, rekreace, hory, Královéhradecký, Krkonoše, Orlické hory, zima, sezóna, lyže, snowboard, Česko, Velikonoce, lanová dráha, sjezdovka, Černá hora, SKIAREÁL Špindlerův Mlýn, a.s., Špindlerův Mlýn, Janské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na východě Čech se bude lyžovat jen v Krkonoších. Orlické hory sezonu ukončily  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.