Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 1. června 2024  |  Svátek má Laura
Bez reklam

Do krajského centra už dorazilo deset tisíc uprchlíků. Sedmina dostala ubytování

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajincům v Hradci Králové odbavilo od počátku svého fungování do nedělní půlnoci 10 075 ukrajinských uprchlíků. Z toho 1 498 uprchlíkům, tedy 15 procentům, středisko přes databázi hasičů zajistilo ubytování. ČTK to dnes řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Příliv lidí prchajících z Ukrajiny před ruskou agresí do hradeckého centra v posledních dnech výrazně zeslábl. V posledních čtyřech dnech přicházelo od 186 uprchlíků ve čtvrtek po 135 uprchlíků v neděli. V předchozím týdnu se denní počty uprchlíků odbavených centrem pohybovaly kolem 350 a v předminulém týdnu na úrovni 550 lidí.

Postupně klesá i potřeba ubytování pro ukrajinské uprchlíky. V sobotu centrum zajistilo ubytování devíti z nich a v neděli 51. Před týdnem jich hasiči za sobotu a neděli ubytovali 151. Podle hejtmanství asi dvě třetiny uprchlíků, kteří prošli hradeckým centrem, bydlí v ubytovacích kapacitách kraje, obcí, neziskových a jiných organizací, zbylá třetina u rodin a soukromníků.

KACPU se příští týden přestěhuje z hradeckého Aldisu k hlavnímu nádraží

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) pro Královéhradecký kraj se bude stěhovat. Doteď fungovalo v hradeckém Aldisu, kde se ale v následujících měsících bude konat řada komerčních akcí. Centrum se přesune do administrativní budovy Na...

Ve středu 30. března odpoledne se bude asistenční centrum stěhovat z nynějších prostor v přízemí Kongresového centra Aldis do krajské administrativní budovy Na Okrouhlíku blízko vlakového a autobusového nádraží. Tam by mělo pokračovat od dopoledne 31. března.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Plzeňský kraj

Štítky ČR, Ukrajina, Rusko, správa, boje, migrace, Královéhradecký, uprchlík, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do krajského centra už dorazilo deset tisíc uprchlíků. Sedmina dostala ubytování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.