Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO / VIDEO: Hasiči u Náchoda po 21 hodinách uhasili požár 15 hektarů lesa a louky

, aktualizováno 25. března 2022, 14:41

Hasiči po 21 hodinách dnes před 13:00 zcela uhasili požár lesa, louky a ovocného sadu u Náchoda v části Lipí. Škodu odhadli na několik stovek tisíc korun. Příčinu ohně, který zasáhl plochu asi 15 hektarů v kopcovitém a těžko přístupném terénu, zjišťují.

Oheň vypukl ve čtvrtek před 16:00, pod kontrolu se jej hasičům podařilo dostat po necelých dvou hodinách. Na likvidaci požáru hasiči nasadili i vrtulník letecké služby policie, který udělal 13 shozů vody na nejhůře přístupných místech. Přes noc hasiči na místě požáru dohlíželi a dnes dopoledne ještě dohašovali skrytá ohniska a požářiště prolévali vodou.

Nasazením techniky i zasaženou plochou šlo o největší letošní požár v Královéhradeckém kraji v přírodě. K ohni vyrazilo několik desítek hasičů s jedenácti cisternami. Některé hasiči použili pro plnění vodního vaku helikoptéry.

V Královéhradeckém kraji kvůli velkému suchu v posledních dnech hoří v přírodě často. Za celý březen hasiči evidují přes 90 požárů v přírodě.

"Vzhledem k převládajícímu suchu radíme, aby se lidé nepouštěli do pálení biologického odpadu. Měli by se vyvarovat používání otevřeného ohně v přírodě," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Upozornila na to, že plošné vypalování trávy je zakázáno.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, požár, lesy, Náchodsko, oheň, vrtulník, hasiči, Náchod, příroda, Lipí, Královéhradecký kraj, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO / VIDEO: Hasiči u Náchoda po 21 hodinách uhasili požár 15 hektarů lesa a louky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.