Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tragické úterý. Vrtulník zasahoval u Nahořan na Náchodsku a smrtelné nehody u Jaroměře

, aktualizováno 22. března 2022, 16:56

V Královéhradeckém kraji dnes došlo ke dvěma vážným dopravním nehodám. Dvě osobní auta se ráno střetla u Nahořan na Náchodsku, tři lidé se zranili a jednoho z nich musel do nemocnice přepravit vrtulník. K další nehodě, tentokrát s tragickými následky, došlo na hlavní silnici u Jaroměře na Náchodsku. V obci Semonice se čelně srazila dodávka s osobním autem.

Krátce po šesté hodině ranní se na křižovatce v obci Lhota u Nahořan na Náchodsku srazila dvě osobní auta. Podle prvotních informací dvaadvacetiletý řidič vozidla Citroen, který jel ze směru do Doubravice na Nahořany, nedal přednost v jízdě vozidlu Peugeot jedoucímu po hlavní silnici. Došlo ke střetu a jedno z aut skončilo převrácené v příkopu.

V jednom autě cestovali čtyři lidé, ve druhém dva. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Zraněni byli nakonec tři lidé a pro jednoho z nich musel přiletět vrtulník letecké záchranné služby, který pacienta transportoval do Fakultní nemocnice Hradec Králové. "Zranění jsou v péči zdravotnické záchranné služby," uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. “Výše škody byla předběžně odhadnuta na 70 tisíc korun a veškeré okolnosti a přesná příčina dopravní nehody jsou v šetření náchodských dopravních policistů,“ uvedla mluvčí krajské policie Lucie Konečná. Vozovka byla během dopoledne průjezdná pouze částečně.

Další nehoda, tentokrát se smrtelným zraněním, se stala během dopoledne na hlavní silnici I/33 u Jaroměře na Náchodsku. Došlo tady k čelnímu střetu dodávky s osobním autem. Auta se srazila na silnici mezi Semonicemi a Jaroměří na hlavním tahu z Hradce Králové na Náchod a Polsko.

Řidič osobního auta nehodu nepřežil a vážně zraněného řidiče dodávky záchranáři vrtulníkem transportovali do nemocnice. „Policie silnici v místě nehody zcela uzavřela. Uzavřený úsek mohou řidiči osobních aut objet přes Semonice a Jezbiny, využít také mohou dálnici D11,“ řekla mluvčí policie Šárka Pižlová. Uzavírka potrvá minimálně do 14 hodin. 

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradceký kraj, Nahořany, Náchodsko, Jaroměř, Semonice, nehoda, osobní auto, dodávka, čelí střet, vrtulník, smrtelné zranění, nemocnice, hasiči, policie, okres Náchod, automobil, Královéhradecký kraj, havárie, Citroën, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragické úterý. Vrtulník zasahoval u Nahořan na Náchodsku a smrtelné nehody u Jaroměře  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.