Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Dvůr Králové vytvořil třídu pro děti uprchlíků. Učí se v ukrajinštině

Město Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku vytvořilo pro děti ukrajinských uprchlíků jednu školní třídu na Základní škole Strž. Zatím do ní chodí 17 dětí. Po naplnění kapacity by další třída pro ukrajinské děti měla vzniknout na Základní škole Schulzovy sady.

V jednotřídce na ZŠ Strž jsou děti od 1. do 9. třídy. "Vyučuje je naše učitelka, která má aprobaci ukrajinština – dějepis. Ve výuce jí bude pomáhat jedna z ukrajinských maminek, která je také učitelka," uvedla ředitelka školy Šárka Šantrochová. Všechny předměty mají děti ukrajinštině, zařazenou mají i výuku českého jazyka. Pro předškoláky šestnáctitisícové město přichystalo místa v Mateřské škole Drtinova.

Radnice také řeší ubytování uprchlíků v městských bytech. "V tuto chvíli máme tři byty, které postupně vybavujeme. U další skupiny bytů je třeba investovat do drobných stavebních úprav," uvedl starosta Jan Jarolím (ANO). U zjištění bydlení a další pomoci radnice spolupracuje s Oblastní charitou Dvůr Králové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky ČR, Ukrajina, Rusko, správa, boje, sociální, školy, Dvůr Králové nad Labem, uprchlík, Základní škola Strž, okres Trutnov, Jan Jarolím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové vytvořil třídu pro děti uprchlíků. Učí se v ukrajinštině  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.