Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Tuny závadného masa neskončily na talíři českých strávníků jen díky zásahu pardubických celníků

Pardubičtí celníci od začátku roku zabránili několika případům uvedení závadného masa na český trh. Dohromady se jednalo o několik tun zboží, jehož původ nebylo možné dokázat. Závadné maso skončilo místo na talíři ve spalovně.

Maso, které se na tuzemský trh dováží, musí splňovat podmínky zdravotní způsobilosti a přepravce musí být schopen prokázat původ masa a jeho čerstvost příslušnými doklady. Od začátku roku řešila veterinární správa hned několik případů, kdy došlo k porušení předpisů.

Jen díky zásahu pardubických celníku ze začátku roku se na české stoly nedostalo 600 kilogramů závadného masa. „Jednalo se o celkem 550 kilogramů pokrmů z ryb a 50 kilo mletého vepřového masa, které skončilo ve spalovně,“ uvedla tisková mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj Ludmila Zezulová Říhová.

Případ to nebyl ojedinělý. Dalších sedm a půl tuny vepřového masa bez dokladů zadrželi celníci v únoru na dálnice D11. Vytipované nákladní auto ukrývalo nenahlášené maso z Polské republiky.

Velmi podobný úlověk meli pardubičtí celníci i minulý týden. Řidič nákladního auta se snažil převézt 650 kilogramů mraženého gyrosu. Při kontrole ale nebyl schopen doložit doklady o původu a kvalitě masa. "O osudu zajištěného masa bude i v tomto případě rozhodovat krajská veterinární správa," doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Pardubický kraj, celníci, maso, ryby, vepřové, doklady, původ, převoz, celní správa, D11, spalovna, Polsko, talíř, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tuny závadného masa neskončily na talíři českých strávníků jen díky zásahu pardubických celníků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.