Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

První březnový víkend nabídne benefiční koncerty, závody na lyžích nebo výstavu lega

První březnový víkend má na programu hned několik koncertů. V trutnovském Uffu se budou vybírat peníze na Ukrajinu, stejně jako na benefičním koncertě v Broumově. Hradecký Mountfield si v pátek zahraje o prezidentský pohár a do Pece pod Sněžkou se sjede špička alpského lyžování. Vyrazit ale můžete i na masopust anebo vzít děti na unikátní výstavu lega do Trutnova.

Hradecký Mountfield má na dosah prezidentský pohár pro vítěze základní části extraligy. V cestě mu stojí silný Litvínov, se kterým se dnes utká v ČPP Aréně od šesti hodin. Kapacita utkání už není nijak omezená, takže se čeká skvělá atmosféra a vstupenky se dají pořídit přímo na pokladnách.

V pátek od 18 hodin mohou lidé podpořit Ukrajinu na akci Broumovsko pro Ukrajinu v zahradě broumovského kláštera. Bude se tady konat benefiční koncert, který bude možné sledovat online na sociálních sítích organizátorů. Výtěžek koncertu poputuje na humanitární pomoc lidem prchajícím z válkou zasažené Ukrajiny. Doporučené dobrovolné vstupné je tři sta korun, výše příspěvku je ale libovolná.

Music club KlonDike v Peci pod Sněžkou v sobotu 5. března od sedmi hodin pořádá koncert kapely Wohnout. Skupina bratrů Homolových sem přiveze nejen nové album, ale také kapelu Jamaron jako support. Vstupné na akci je za 390 korun.

V trutnovském Uffu se v  sobotu 5. března od 19 hodin koná koncert orchestru Police Symphony Orchestra z Police nad Metují. Zazní filmové, klasické i populární a swingové variace známých hitů. Muzikanti zareagovali na aktuální situaci a přidali ještě jeden koncert od 14 hodin, výtěžek věnují na humanitární pomoc Ukrajině.

V sobotu 5. března zahraje v kulturním domě Střelnici v Hradci Králové oblíbená česká kapela Jelen, která sem zavítá v rámci svého turné s názvem Věci a sny tour. Koncert začíná v osm hodin a vstupenky stojí 490 korun.

Masopust na pivovarském dvorku se koná v pátek a v sobotu v Pivovarských domech v Hradci Králové. Slavit se bude konec zimy a příchod jara i blížících se Velikonoc. Připraveny budou zabíjačkové dobroty, víno, horké nápoje a drobné řemeslné výrobky. Program probíhá v pátek od 15 do 19 hodin a v sobotu od 11 do 19 hodin.

Peci pod Sněžkou se v sobotu a v neděli po dvouleté odmlce opět pořádají závody Světového poháru FIS v alpských disciplínách Fis Masters Cup. Na sjezdovce Javor se uskuteční už 16. ročník tohoto tradičního šampionátu kategorie Masters. Na start se postaví zkušení závodníci jako jsou Němci, Rakušané, Francouzi nebo Italové. K samotným závodům patří také bohatý doprovodný program.

V neděli od deseti hodin zve Šrámkův statek v Pileticích na Masopust. až do čtyř hodin je tady připraven masopustní hodokvas, pravá venkovská zabíjačka, řemeslný jarmark, prodej dobrot, ochutnávky Božích milostí, Pohádky na slámě, lidové tvoření nebo obchůzky maškar statkem.

Milovníci lega by si neměli nechat ujít velkou Lego výstavu v trutnovské základní škole Mládežnická ve školním klubu Chobotnice. Během víkendu je otevřeno od 9 do 19 hodin. K vidění jsou tady všechny aktuální Lego Technic modely na dálkové ovládání, se kterými si můžou zájemci sami zajezdit. Dalšími unikátními exponáty jsou funkční model železnice s několika trasami a vlakovými soupravami, aktuální největší Lego modely včetně Titaniku nebo sochy pokémonů v životní velikosti. Vstup pro dospělé je čtyřicet korun, děti do 15 let platí dvacet korun.  

Ohodnoť článek

Štítky královéhradecký kraj, kultura, víkend, program, koncert, benefice, hokej, masopust, závody, lyže, Pec pod Sněžkou, Lego, výstava, děti, Ukrajina, hudební skupina, Mountfield, Trutnov, Broumov, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První březnový víkend nabídne benefiční koncerty, závody na lyžích nebo výstavu lega  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.