Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Divadlo Drak připravuje mezinárodní setkání vysokých uměleckých škol Gaudeamus Theatrum

V Divadle Drak se bude konat jubilejní 10. ročník Mezinárodního setkání vysokých uměleckých škol Gaudeamus Theatrum. Letošní týdenní workshop proběhne pod vedením belgického divadelního režiséra a uměleckého ředitele Theatre De Spiegel Karla van Ransbeecka a jeho tří kolegů. Akce se uskuteční od 15. do 22. března. Letošním tématem je Divadlo pro diváky od tří měsíců do tří let.

Jelikož interakce s publikem je pro tento divadelní žánr zcela zásadní, lektoři zvolili pro týdenní workshop netradiční formát. Do Studia Divadla Drak přivezou divadelní scénografii svého projektu CABAN a do té přizvou nejen studenty – účastníky workshopu, ale rovnou i nejmenší diváky a jejich doprovod. Společně odehrají celkem 14 představení vždy pro 35 diváků. 

„Mezinárodní setkání Gaudeamus Theatrum vždy probíhalo trochu izolovaně týdenní soustřednou prací lektorů a studentů, kteří publiku výsledky své práce představili v rámci veřejného výstupu na konci týdenní rezidence. Letošní formát nám umožní se s celým projektem více otevřít hradeckým divákům, což je naším dlouhodobým přáním a cílem, jelikož se jedná o zcela mimořádnou akci,“ uvedla vedoucí produkce Divadla Drak Bára Kalinová

Součástí projektu Gaudeamus Theatrum 2022 bude dále konference Divadlo pro děti od 0 do 3 let – žánr v plenkách? s podtitulem Smysl, stav a budoucnost českého divadla pro ty úplně nejmenší diváky, která proběhne v pátek 18. března od 9.30 hodin na studiové scéně Divadla Drak. Své zkušenosti zde budou prezentovat čtyři čeští tvůrci a se situací v Belgii seznámí Karel Van Ransbeeck. Ve druhé polovině programu pak bude prostor pro společnou moderovanou debatu.  

Mezinárodní setkání studentů vysokých uměleckých škol Gaudeamus Theatrum pořádá Divadlo Drak a Mezinárodní institut figurálního divadla o.p.s. spolu s Katedrou alternativního a loutkového divadla DAMU v Praze již od roku 2012. 

Cílem sedmidenní rezidence je vytvořit unikátní kreativní a otevřený prostor pro mezinárodní setkávání studentů, pedagogů a umělců, společnou tvorbu a vzájemné sdílení a předávání zkušeností. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Divadlo Drak Hradec Králové

Štítky Divadlo Drak, Hradec Králové, kultura, program, týden, Gaudeamus Theatrum, 2021, mezinárodní, setkání, student, umělecká škola, divadlo, projekt, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Belgie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Drak připravuje mezinárodní setkání vysokých uměleckých škol Gaudeamus Theatrum  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.