Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Safari Park nabídl pomoc zoologickým zahradám na Ukrajině. Ubytuje uprchlíky i zvířata

Nabízená humanitární pomoc ze strany české veřejnosti a institucí se netýká pouze ukrajinských uprchlíků, ale i zvířat. Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem je v úzkém kontaktu se zoologickými zahradami na Ukrajině a je připraven pomoct s převozem zvířat. Zoo poskytla taky ubytovnu pro osm uprchlických rodin.

I Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem zareagoval na aktuální dění na Ukrajině a obrátil se na tamní zoologické zahrady s nabídkou případné pomoci. Prezident ukrajinské asociace zoologických zahrad a současně ředitel Zoo Nikolaev Vladimir Topchiy zatím konkrétní požadavek neměl. Poprosil ale o vstřícné jednání s jeho krajany, kteří do České republiky utíkají před válkou.

Pan ředitel nás informoval, že s konkrétními požadavky se případně ozve dle vývoje situace. Poprosil nás ale, abychom v tuto chvíli dělali radost jeho krajanům v naší zemi,“ uvedla mluvčí Safari Parku ve Dvoře Zuzana Boučková.

Safari Park proto od prvního března nabízí vstup všem lidem ukrajinské národnosti za symbolickou jednu korunu a vyčlenil prostory své ubytovny, kde vzniklo osm bytů.

Zoo ve Dvoře disponuje velkou ubytovnou, kterou jsme nechali předělat na bytové jednotky, do kterých se vejde osm uprchlických rodin. Zatím nám sem nikoho nepřidělili, ale jsme připraveni uprchlíky z Ukrajiny přijmout,“ dodala mluvčí.

Vedení dvorské zoo je s kolegy na Ukrajině nadále ve spojení a až bude možné podniknout další kroky na pomoc tamním zoologickým zahradám, je Safari park připraven je podniknout.

Jsme schopni zorganizovat například transport zvířat, tak jak tomu bylo v minulosti. Samozřejmě za dodržení bezpečnostních opatření, tak abychom nikoho neohrozili,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Trutnovsko, Safari Park, Zoo, zoologická zahrada, Ukrajina, pomoc, solidarita, uprchlíci, byty, ubytovna, vstupné, ZOO Dvůr Králové, uprchlík, Dvůr Králové nad Labem, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park nabídl pomoc zoologickým zahradám na Ukrajině. Ubytuje uprchlíky i zvířata  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.