Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ředitel Sionu Doksanský žaluje zastupitele Hanouska. Údajně poškodil dobré jméno školy

Zatímco spor soukromé školy Sion a města Hradec Králové utichl, je tu problém nový. Ředitel školy Denis Doksanský se rozhodl podat žalobu na zastupitele města Martina Hanouska (Zelení). Ten měl na jednání zastupitele označit školu jako dlužníka. To podle Doksanského není pravda.

18. ledna na jednání zastupitelstva měl Martin Hanousek doslova říct „Sion je v pozici dlužníka“. Reagoval tak na rozhodnutí školy nevystěhovat se z městských prostor po skončení nájemní smlouvy.  „Kvůli těmto výrokům jsme čelili mnoha dotazům. Lidé se ptali, kolik škola dluží, a zda není ohroženo vzdělávání žáků v Sion školách,“ řekl ředitel Sionu Denis Doksanský.  

Výzvu k omluvě dostal Hanousek na přelomu ledna a února. Odpověď měl Doksanský dostat 14. února. Ne však takovou, jakou by očekával. Při údajné výměně e-mailů se Hanousek odmítl omluvit. I proto ředitel potvrdil, že na zastupitele podá žalobu a bude celou věc řešit soudní cestou.  

„Mrzí mě, že namísto, abyste své pochybení uznal a omluvil se, se naopak vymlouváte a zpochybňujete, zda jste ony výroky řekl. Byť se přiznám, že se to dalo očekávat, je toto Vaše jednání zklamáním,“ napsal ve svém vyjádření Doksanský.  

Hanousek omluvu odmítl už v minulosti. „Přijde mi to od pana Doksanského dost divoká úvaha, konstrukce,“ napsal Hradecké Drbně Hanousek. Podle jeho slov má jít o klasickou snahu odvádět pozornost od problémů školy, která využívá městské prostory i po vypovězení nájemní smlouvy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Sion, Martin Hanousek, Denis Doksanský, spor, soud, dlužní, zastupitelstvo, omluva, právník, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitel Sionu Doksanský žaluje zastupitele Hanouska. Údajně poškodil dobré jméno školy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.