Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mountfield HK staví kádr na další sezonu. Pilař a Jank už se upsali

Mountfield HK je momentálně na druhém místě extraligové tabulky a na lídra z Třince ztrácí jediný bod. Společně s úspěchy v letošní sezoně už ale buduje kádr i na tu další. Vedení klubu se domluvilo na prodloužení spolupráce s Bohumilem Jankem a Radkem Pilařem. Oba budou pod Bílou věží pokračovat minimálně dva nadcházející ročníky.

Bohumil Jank a Radek Pilař patří v kádru k velkým bojovníkům, kteří svou produktivitou významně přispívají k současným úspěchům týmu v extralize. Snaha vedení o prodloužení jejich smluv tak byla velká.

Bohumil Jank je robustní bek, který ale dokáže střílet i branky. Hráčů, kteří jsou schopni střídat post obránce a útočníka v současném hokeji moc není. „Zájem o udržení Bohouše byl z naší strany opravdu velký, jelikož se jedná o defenzivního a důrazného obránce, kterých v extralize moc není. Navíc ho považujeme již za Hradečáka, který se tu s celou rodinou usadil natrvalo. Jsem rád, že jsme dospěli ke konečné dohodě, a to i přesto, že měl poměrně dost zajímavých nabídek z jiných extraligových klubů,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Hráč s číslem 72 tak v Mountfieldu HK podepsal dvouletý kontrakt stejně jako další výrazný hráč, který v Hradci Králové hraje už od mládeže. Nový dvouletý kontrakt s jednoletou opcí podepsal i Radek Pilař. „Radek zejména v letošní sezóně dokazuje, že je neskutečně platným hráčem a univerzálem, což je pro nás nesmírně cenné a v extralize se jedná o naprosto ojedinělou záležitost. Dohoda s ním byla velmi rychlá, protože obě strany měly eminentní zájem na pokračování spolupráce,“ řekl Kmoníček.

Dvě silné posily pro další sezonu jsou tak jisté. Klub teď v budování kádru pokračuje a jedná s hráči o nových smlouvách. Asi nejskloňovanější jméno je v této souvislosti jméno finského rodáka Ahtiho Oksanena. „Ahtimu se u nás v Hradci líbí, ale chce se momentálně soustředit na svůj výkon a jednat o další možné spolupráci o něco později. Zůstáváme s ním, stejně jako s dalšími hráči, v každodenním kontaktu,“ doplňuje generální ředitel.

Jakmile se klub domluví na jakékoli další spolupráci pro příští sezonu, bude své fanoušky informovat. Také je zve ke sledování dnešního utkání s Kometou Brno, kde si Hradec může prodloužit vítěznou šňůru na osm extraligových utkání za sebou. Do ochozů se opět vrátil větší počet fanoušků, a tak se čeká bouřlivá atmosféra. Utkání začíná na ledě moravské metropole v 17 hodin.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Mountfield HK, hokej, smlouva, sezona, hráč, extraliga, posila, obránce, útočník, Koníček, Radek Pilař, Mountfield Hradec Králové, Bohumil Jank, HC Oceláři Třinec, Bílá věž (Hradec Králové), Aleš Kmoníček, HC Kometa B

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield HK staví kádr na další sezonu. Pilař a Jank už se upsali  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.