Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Putin ukázal nejodpornější rysy své psychopatické osobnosti, shoduje se komunální politická scéna

Chování Vladimíra Putina a jeho armády odsuzují státy i média prakticky po celém světě. Ruská armáda včera ráno zahájila letecký i pozemní útok na Ukrajinu. Svůj komentář k situaci na Ukrajině napsala Hradecké Drbně i celá řada komunálních politiků. Shodují se na tom, že je Ukrajinu třeba podpořit. Jejich reakce si můžete přečíst níže.

Hradecká nemocnice je připravena na pomoc zraněným z Ukrajiny. O další podpoře jedná i kraj

Fakultní nemocnice Hradec Králové se připravuje na případnou pomoc zraněným lidem z konfliktu na Ukrajině. Další možnosti dnes projednával i krizový štáb Královéhradeckého kraje. S případným ošetřováním by mohla pomoct i síť krajských nemocnic v...

Martin Červíček (ODS), hejtman Královéhradeckého kraje

Současná situace směřující k omezování suverenity Ukrajiny ze strany Ruska je mocenským útokem nejen na svrchovanou samostatnost a svobody občanů jedné země, ale ohrožuje mír v celé Evropě. Aktuální vývoj bohužel potvrzuje dlouhodobě špatné vztahy a zkušenosti v oblasti ruské zahraniční politiky.

Nemůžeme být lhostejní. Jsem však stále přesvědčen, že jediné, jak lze zamezit otevřenému válečnému konfliktu, je pokračování vzájemného dialogu na nejvyšších úrovních mezinárodní politické diplomacie i v návaznosti na podobu přijatých restrikcí, neboť harašení zbrojním arzenálem na jedné i druhé straně může jeho neodvratitelnost pouze podpořit.

Alexandr Hrabálek (ODS), primátor Hradce Králové

Situace na Ukrajině se mě velice dotýká. Jsme svědky agrese velmoci vůči suverénnímu státu. Vyjádřil jsem podporu starostovi našeho partnerského města Černigov a nabídl mu pomoc. Asi málokdo z nás si umí představit, co se na Ukrajině nyní děje, co prožívají její obyvatelé. Na zítřek jsem svolal schůzku předsedů zastupitelských klubů, abychom se poradili, jak a jakou formou bude možné nejen Černigovu, ale celé Ukrajině pomoci.

Zároveň jsem se rozhodl, že na základě prohlášení představitelů města Petrohrad navrhnu úternímu zastupitelstvu zrušení partnerské smlouvy s městem Kronštadt, které je jedním z rajonů Petrohradu. Jeho předposlední věta zní: „Pokud jde o lidské životy, životy žen, dětí a seniorů, není čas ohlížet se za novými hysterickými obviněními, výhrůžkami a sankcemi“. Takové prohlášení považuji za skutečné vyhlášení války. Nemůžu podporovat spolupráci s městem, kterému vládnou lidé, kteří jsou schopni takové prohlášení vydat.

Ukrajino, jsme s Tebou, jsme připraveni Ti pomoci.

Hradec Králové nabízí pomoc Černigovu na Ukrajině. Uprchlíkům poskytne byty

Město Hradec Králové včera na znamení podpory Ukrajině vyvěsilo nad magistrátem ukrajinskou vlajku. Primátor se zároveň snaží spojit se se starostou partnerského města Černigov a nabízí pomocnou ruku. Město například vyčlenilo objekty a byty pro...

Pavel Marek (ANO), náměstek primátora Hradce Králové

Vyhrocenou situaci na Ukrajině sledujeme s velkým znepokojením. Za mě osobně bych na to odpověděl zejména písní Válka je vůl od rockové skupiny Synkopy 61. Město na podporu našeho partnerského města Černihiv (Černigov) vyvěsilo ukrajinskou vlajku.

Jako náměstek primátora pro správu majetku a městských organizací se připravuji na případné požadavky našeho partnerského města, a to i z pohledu případných možných potřeb ubytování např. volná místa ubytoven, možnost poskytnutí bytu rodinám a dětem. Situace kolem našeho partnerského města Černihiva (Černigov) není jednoduchá a rychle se vyvíjí. Dnes zůstávají všechny děti doma. K deváté hodině ranní bylo zařízení kritické infrastruktury města nepoškozeno. Jakmile požadavky obdržíme, jsme určitě připraveni pomoci. Informace máme i problémech ukrajinských studentů, kterým třeba přestali fungovat bankovní účty. I zde věřím, že město v případě požadavků najde způsob, jak pomoci. Nemocnice se zase připravuje na příjem případných zraněných. Držíme našemu partnerskému městu i ostatním pěsti.

Zdeněk Fink (HKD), zastupitel města, radní Královéhradeckého kraje

Aktuální situace na Ukrajině je vidět v přímém přenosu. Chování Ruska je pro mě, stejně jako pro mnoho dalších, na celém světě nepřijatelné. V řešení situace je pro mě tragický rozpor v tom, co bych si přál, aby bylo v bezprecedentní okupaci Ukrajiny Rusáky dosaženo, proti tomu, čeho je možné dosáhnout. Putin ukázal nejodpornější rysy a chování své psychopatické osobnosti. Z mé strany bezvýhradná solidarita s Ukrajinou.

Martin Hanousek (Zelení), zastupitel Hradce Králové

Podlé a odporné napadení Ukrajiny Ruskem zcela odsuzuji. Poradíme se s kolegy zastupiteli a doufám, že napříč politickým spektrem najdeme vhodné způsoby, jak podpořit Ukrajinu a její obyvatele, ať přímo na Ukrajině nebo jejich rodiny v pobývající v našem městě, v České republice. Město Hradec Králové by také mělo vytvořit možnosti pro pobyt a podporu případných uprchlíků z Ukrajiny. Na úrovni České republiky bychom také měli přestat být pokrytci a měli bychom se zbavit závislosti na surovinách dovážených z Ruska (jaderné palivo, plyn…) a připojit se maximálně k uvalení sankcí proti Rusku a jeho představitelům.

Pavel Vacek (Piráti), zastupitel Hradce Králové

pro český národ, který zažil okupaci pohraničí v roce 1938 a následně v roce 1968, je lživá rétorika Putina na úrovni Hitlera a Brežněva. Nestydaté, neomluvitelné s možnými dalekosáhlými důsledky. Jako psycholog vnímám V. Putina jako nebezpečného sociopata, který by měl být souzen jako válečný zločinec. Odpovědi jsou dvě: maximální pomoc Ukrajincům (materiální i humanitární) a co nejtvrdší restrikce Rusku. Z mého pohledu by měl být okamžitě vyhoštěn ruský velvyslanec. Lze si přát, aby nešlo o začátek zániku naší civilizace kvůli několika chorobně mocensky chtivým jedincům.

Česká republika vyhlásila veřejnou sbírku pro Ukrajinu

V reakci na útok ruských ozbrojených sil na území Ukrajiny a současnou eskalaci ozbrojeného konfliktu vyhlásila Charita Česká republika veřejnou sbírku na pomoc obyvatelům zasažených oblastí. Z krizového fondu zároveň uvolnila půl milionu korun...

Adam Záruba (Změna pro Hradec), zastupitel Hradce Králové,

Myslím, že asi zopakuji, co už řeklo mnoho lidí přede mnou. Situace, která nastala, přesahuje veškerou mojí dosavadní představivost a nevídaná agrese ruského režimu vůči sousední Ukrajině nezaslouží nic jiného než rázné odsouzení. Navíc to, že tato agrese probíhá tak blízko naší zemi, a že jejím původcem je stát, na kterém je Česká republika do značné míry závislá (dovozem strategických surovin) je věc, ze které mi je opravdu úzko a nevolno. Určitě jak já, tak moji kolegové ze Změny pro Hradec a Zelených podpoříme jakoukoliv formu pomoci ukrajinským občanům, kteří se dostali do bezprostředního ohrožení.

Určitě počítáme s finanční pomocí, a to jak formou soukromých darů našich členů, tak formou finanční pomoci města, která se určitě dostane na pořad jednání nejbližšího zastupitelstva. Rovněž považuji za důležité, abychom se jako město postavili čelem k případné pomoci válečným uprchlíkům, pokud to bude potřeba. Zítra má proběhnout schůzka zastupitelských klubů, kde padne dozajista řada dalších návrhů, jak pomoci.

Lukáš Řádek (TOP 09), krajský předseda MO TO09 Hradec Králové

Rusko s podporou loutkového Běloruska nenapadlo jenom Ukrajinu, napadlo základní principy svobodného světa. Jedná se o neospravedlnitelný čin, po kterém se Evropa probudila do války. Válka, kterou agresivním útokem na svrchovaný stát rozpoutalo pouze Rusko (respektive Putin), se týká každého z nás. Útok na Ukrajinu je totiž útokem na Evropu, na svět, který se tady po pádu Železné opony budoval. Je nyní jasné, že Putinovým cílem bylo od začátku úplné obsazení Ukrajiny. Putinovo Rusko je bezohledný agresor, který se nezastaví před smrtí nevinných lidí. Putin patří před mezinárodní trestní tribunál. Rusko musí být odpojeno úplně od všeho.

Zůstaňme v rámci celého svobodného světa jednotní, vůči Rusku buďme co nejtvrdší a s Ukrajinou buďme maximálně solidární. Pomoct nyní musíme každý. Evropa by mohla ubytovat část ukrajinských uprchlíků ve vyvlastněných domech Putinových oligarchů.

Buďme nesmírně vděční za členství v EU a NATO. Obě organizace musí nyní postavit ten nejpevnější val.

Rudolf Cogan (STAN), radní Královéhradeckého kraje

První dny po napadení rozhodnou, zda jsou Ukrajinci morálně tak silní, aby si zasloužili vlastní stát. Buď Rusy postřílí, nebo se postupně vrátí do jejich područí.

Univerzita Hradec Králové řeší žádosti o pomoc od ukrajinských studentů a zaměstnanců

Univerzita Hradec Králové (UHK) v posledních hodinách v souvislostí s ruskou invazí na Ukrajinu zaznamenala prosby některých ukrajinských studentů a zaměstnanců a pomoc. Na hradecké univerzitě působí 36 studentů a tři zaměstnanci ukrajinské...

Ruská armáda včera ráno zahájila letecký i pozemní útok na sousední Ukrajinu. Ruský prezident Vladimir Putin v televizním vystoupení oznámil, že dal svolení ke speciální vojenské operaci na ukrajinském Donbasu, poté svědci z řady měst po celé Ukrajině začali hlásit silné výbuchy nebo zvuky znějící jako dělostřelecká palba. Ukrajinská pohraniční stráž uvedla, že ruské síly napadly hranici Ukrajiny z Ruska, Běloruska i z anektovaného poloostrova Krym. Kroky Moskvy odsoudili západní lídři a slíbili tvrdé sankce vůči Moskvě.

On-line: Invaze Ruska na Ukrajině

Ohodnoť článek

Foto Milion chvilek

Štítky Ukrajina, Rusko, útok, invaze, Putin, politika, komunální, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, politické, vyjádření, komentář, solidarita, pomoc, podpora, Vladimir Vladimirovič Putin, Ozbrojené síly Ruské federace, Evropa, partnerská města, Královéhrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Putin ukázal nejodpornější rysy své psychopatické osobnosti, shoduje se komunální politická scéna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.