Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradec Králové nabízí pomoc Černigovu na Ukrajině. Uprchlíkům poskytne byty

Město Hradec Králové včera na znamení podpory Ukrajině vyvěsilo nad magistrátem ukrajinskou vlajku. Primátor se zároveň snaží spojit se se starostou partnerského města Černigov a nabízí pomocnou ruku. Město například vyčlenilo objekty a byty pro občany Ukrajiny, kteří ze své země budou muset utéct před válkou.

Doufal jsem, že takové ráno, do kterého se dnes probudila Evropa, nenastane. Bohužel ruská invaze na Ukrajině sílí a vojska již podle některých médií dorazila do Černigova, našeho partnerského města,“ řekl primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

Ten se už od úterý snaží telefonicky spojit se starostou spřáteleného města, zatím však bez úspěchu. Na radnici do Černigova poslal i e-mail a dopis s nabídkou pomoci jaká bude potřeba. „Nedokážeme si představit, co v těchto chvílích lidé na Ukrajině prožívají, co vše musí řešit, proto uděláme vše proto, abychom mohli našim partnerům pomoci, jak jen budou potřebovat,“ dodal primátor.

K jednání o situaci na Ukrajině zasedli také předsedové zastupitelských klubů a proaktivně k událostem přistupují i jednotlivé odbory. Odbor správy majetku dává dohromady seznam objektů, které by mohly posloužit uprchlíkům.

Je potřeba se připravit, proto s odborem majetku dáváme dohromady veškeré objekty a byty v majetku města, které by mohly sloužit k případnému využití. Stejně tak budeme jednat ještě o dalších možnostech pomoci pro obyvatele a občany Ukrajiny,“ doplňuje náměstek primátora pro oblast správy majetku města Pavel Marek (ANO).

Zástupci města chtějí prodiskutovat svůj další postup. „Vzhledem k tiskovému prohlášení Petrohradu k situaci na Ukrajině navrhnu zastupitelstvu zrušení platnosti smlouvy s městem Kronštadt,“ dodává primátor.   

On-line: Invaze Ruska na Ukrajině

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Ukrajina, Černigov, partnerství, sounáležitost, pomoc, byty, objekt, národ, válka, uprchlík, primátor, Alexandr Hrabálek, ODS, Evropa, Pavel Marek, ANO 2011, Rusko, Petrohrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové nabízí pomoc Černigovu na Ukrajině. Uprchlíkům poskytne byty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.