Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Kradl, nadýchal a hlídku se snažil přesvědčit, že je nevinný. Nepoučitelný, shodli se policisté

Policistům dobře známý recidivista z Jičínska má ve výčtu svých deliktů další dva. V Nové Pace odcizil kolo a o dva dny později se vloupal do zemědělského objektu v sousední Staré pace, kde se měl snažit odcizit hotovost a alkohol. Dle svých slov se tam chtěl jen podívat. Za oba přečiny dostal pokutu ve výši pět tisíc korun.

Sedmadvacetiletý muž ukradl v půlce února jízdní kolo značky Favorit na autobusovém nádraží v Nové Pace. Na kole, které mělo hodnotu zhruba dva tisíce korun, pak odjel do Lázní Bělohrad, kde chtěl kolo dál používat pro svoji potřebu.

K jeho smůle je však tento hříšník pro novopacké policisty známou tváří, a proto netrvalo dlouho a policisté díky záznamu z městskému kamerovému systému a místní znalosti kolo zajistili a předali zpět majiteli,“ popsala policejní mluvčí Eliška Majerová.

Za přestupek dostal na místě pětitisícovou pokutu. Ani tato neúspěšná zkušenost ho ale neodradila od dalšího nedovoleného počínání. O dva dny později se v sousední Staré Pace pokusil vykrást zemědělský objekt, odkud si chtěl odnést finanční hotovost a také alkohol.

Při pokusu o krádež ho ale vyrušil pracovník, který zloděje pohotově zamknul v místnosti a zavolal polici. Přivolaná hlídka musela použít donucovací prostředky, protože zloděj odmítal spolupracovat.

Následně policisté u muže provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní. Nadýchal 3,23 promile,“ uvedla mluvčí.

Muž se policejní hlídce snažil namluvit, že se chtěl do objektu pouze podívat. Za přestupek proti majetku dostal i tentokrát pokutu pět tisíc korun.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Jičínsko, Nová Paka, Stará Paka, zloděj, kolo, peníze, vloupání, policie, hlídka, okres Jičín, Favorit, Lázně Bělohrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kradl, nadýchal a hlídku se snažil přesvědčit, že je nevinný. Nepoučitelný, shodli se policisté  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.