Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Tento týden v hradeckém kraji naměříme až 13 stupňů. Přidají se přeháňky a také silný vítr

Po vydařeném víkendu nás v Královéhradeckém kraji čeká mírné zhoršení počasí. Už zítra se na některých místech přidají přeháňky. Od čtvrtka je pak počítat se silným větrem, který může dosahovat rychlosti až 110 kilometrů v hodině. Teploty se budou stále držet relativně vysoko nad bodem mrazu.

Ještě dnes po zbytek dne by mělo být na východě Čech převážně oblačno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od čtyř k sedmi stupňům Celsia. Podle meteorologů se na některých místech dostanou výjimečně až k devítce.  

Od zítřka už bude více oblačnosti. Předpověď slibuje převážně oblačnou nebo zataženou oblohu. Postupně se přidají i přeháňky nebo slabý déšť. Na horách to mohou být srážky sněhové. „Nejvyšší denní teploty se během úterý dostanou mezi čtyři až sedm stupňů Celsia,“ uvedl hradecký meteorolog Tomáš Popelka.  

Středa by měla být v Královéhradeckém kraji dost podobná předchozímu dnu. S oblačnou nebo zataženou oblohou se objeví přeháňky a v polohách nad 700 metrů nad mořem také sníh. Maximální teploty se dostanou k osmičce nad nulou.  

Výrazné zhoršení je třeba očekávat ve čtvrtek. Nejvyšší denní teploty se sice dostanou až mezi devět až 13 stupňů, stále nás však bude čekat převážně zatažená obloha a přeháňky. K tomu se pak přidá i velmi silný vítr. Jeho nárazy v nižších polohách budou dosahovat rychlosti kolem 90 kilometrů v hodině. Na horách pak dokonce až 110 kilometrů v hodině.  

Od pátku se má postupně ochlazovat. Už během víkendu se teploty vrátí na průměrných pět stupňů nad nulou. Podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu budou teploty mírně klesat i ze začátku příštího týdne.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Katarzyna Dziemidowicz | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, předpověď, meteorologové, víkend, zima, vítr, teploty, únor, ČHMU, Královéhradecký kraj, vichřice, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden v hradeckém kraji naměříme až 13 stupňů. Přidají se přeháňky a také silný vítr  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.