Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V březnu bude hradecký kraj žádat o dotaci na modernizaci rychnovské nemocnice

Na modernizaci a dostavbu nemocnice v Rychnově nad Kněžnou chce stát přispět dotací 300 milionů korun. Výzvu ministerstvo pro místní rozvoj vypíše v březnu. Hejtmanství chce v nemocničním areálu postavit pětipodlažní pavilon s urgentním příjmem, operačními sály a ambulantní péčí.

Modernizace rychnovské nemocnice je součástí tří usnesení vlády z února 2015, června 2017 a října 2020. Dotaci v pátek potvrdil ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti). Slib před ním dal při červencové návštěvě Rychnova tehdejší premiér Andrej Babiš (ANO).

"To je věc, kterou nám slíbila již minulá vláda, a chtěli jsme si chtěli s panem ministrem potvrdit, že ten závazek vnímá i současná vláda," uvedl hejtman Martin Červíček (ODS).

Kromě nového pavilonu je v plánu modernizace tří ze sedmi podlaží stávajícího pavilonu DIGP. Obě budovy budou propojené. Projekt počítá také s se stavbou objektu medicinálních plynů, novým energocentrem a úpravou zpevněných ploch, komunikací, parkovacích stání a inženýrských sítí.

Celkem by investice měla přijít na 865 milionů korun, z čehož 657 milionů budou stát stavební práce a 192 milionů zdravotnické technologie. "Věřím, že se projekt podaří po sedmi letech uskutečnit. Je to příklad spolupráce, kdy je ministerstvo pro místní rozvoj partnerem pro kraje," řekl Bartoš.

Rychnovská nemocnice zajišťuje zdravotnickou péči oblasti s více než 80 tisíci obyvateli. Na Rychnovsko zasahuje také rekreační část Orlických hor.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, nemocnice, stavby, vláda, Královéhradecký, pavilon, Královéhradecký kraj, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Ivan Bartoš, Rychnov nad Kněžnou, Andrej Babiš, Česká pirátská strana, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V březnu bude hradecký kraj žádat o dotaci na modernizaci rychnovské nemocnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.