Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Plavecký areál v Hradci Králové čeká vyšší návštěvnost příští týden. Končí certifikáty o bezinfekčnosti

Areál městských lázní s akvacentrem na Eliščině nábřeží v Hradci Králové zatím nezaznamenal zvýšený zájem o rezervace v souvislosti s plánovaným zrušením některých protiepidemických opatření. Tento týden jsou v Hradci Králové jarní prázdniny, vyšší návštěvnost by mohla přijít příští týden. Nová pravidla, která zruší prokazování covidovými certifikáty, budou podle ministerstva zdravotnictví platit od půlnoci ze středy na čtvrtek. Lidé se tak už nebudou muset ve službách, včetně plaveckých areálů, prokazovat certifikátem.

Dnes dopoledne byly v plaveckém areálu desítky lidí. "Návštěvnost se díky tomu (zrušení prokazování certifikátem) pravděpodobně zvýší, ale na rezervace to zatím nemělo žádný vliv. Hradec má jarní prázdniny, takže školy a oddíly nechodí. Tento týden proto očekáváme návštěvnost spíše menší, školy v tom dělají hodně," řekl dnes vedoucí plaveckého areálu Stanislav Bydžovský.

Součástí areálu městských lázní s akvacentrem na Eliščině nábřeží je také padesátimetrový plavecký bazén. Krytý plavecký bazén před pandemií ročně využívalo více než 250.000 lidí, v pandemických letech, 2020 a 2021 byla návštěvnost zhruba poloviční. I když se situace zlepšuje, lednová návštěvnost je v porovnání se stejným obdobím v roce 2019 zhruba o čtvrtinu nižší.

Městské lázně byly otevřeny již v roce 1933, po rozsáhlé rekonstrukci v roce 1998 v nich vzniklo akvacentrum při zachování původního vzhledu budovy a provozu vlnobití.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SNHK

Štítky ČR, služby, koronavirus, kondice, Královéhradecký, Hradec Králové, lázně, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plavecký areál v Hradci Králové čeká vyšší návštěvnost příští týden. Končí certifikáty o bezinfekčnosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.