Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Krkonoších a Orlických horách je na silnicích sníh. Na Rychnovsku hrozí závěje

V Krkonoších a v Orlických horách dnes ráno sněžilo a silnice pokrývala vrstva sněhu. Čerstvý sníh pokryl i silnice v okolí Nové Paky na Jičínsku. Na Rychnovsku si řidiči musejí dát pozor na sněhové jazyky a závěje, které na silnicích tvoří silný vítr, uvedli silničáři.

Na horách meteorologové dnes čekají i vydatnější sněžení s větrem o rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Na hřebenech Krkonoš za posledních 24 hodin napadlo asi 40 centimetrů sněhu.

Hlavní silniční tahy v Královéhradeckém kraji byly ráno většinou mokré. V nižších polohách kraje byly ráno dešťové přeháňky. Teploty se pohybovaly od nuly do pěti stupňů, na horách od minus dvou do minus pěti stupňů.

Sněžku zasáhl orkán o síle až 144 kilometrů v hodině

Sněžku dnes zasáhl vítr o rychlosti orkánu. Odpoledne dosahoval rychlosti v nárazech až 144 km/h, vyplynulo z údajů Českého hydrometeorologického ústavu. Hranice orkánu je 118 km/h. Kvůli silnému větru se ráno nerozjel horní úsek lanovky na...

Energetici v kraji ráno evidovali dvě poruchy na vedeních vysokého napětí v Žacléři a na Rychnovsku. "Noc byla klidná a nárůst poruchovosti jsme neevidovali. Bez energie jsou tak již pouze jednotky domácností," uvedla regionální mluvčí ČEZ Šárka Lapáčková Beránková. V Žacléři museli energetici kvůli silnému větru a sněžení opravu poruchy přerušit.

Dnes by měla být v Královéhradeckém kraji proměnlivá oblačnost. Na většině území se čekají sněhové přeháňky, v polohách pod 300 metrů nad mořem by mohl padat sníh s deštěm. Teploty by se měly pohybovat od dvou do pěti stupňů Celsia, na horách od minus jednoho do minus čtyř stupňů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, energie, sjízdnost, Královéhradecký, Krkonoše, okres Rychnov nad Kněžnou, Orlické hory, okres Jičín, Nová Paka, Královéhradecký kraj, Žacléř, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších a Orlických horách je na silnicích sníh. Na Rychnovsku hrozí závěje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.