Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nové chodníky a opravy ve školách. Technické služby v Hradci mají na letošek velké plány

Technické služby v Hradci Králové mají ve městě široký rozsah práce a povinností. Starají se například o opravy chodníků, sázejí nové stromy, obstarávají vánoční výzdobu a zajišťují provoz sportovišť. V letošním roce se hodlají zaměřit především na opravy komunikací nebo rekonstrukce škol a jejich zařízení.

Technické služby Hradec Králové se ve městě starají o řadu věcí. V loňském roce se například podařilo vysázet více než šest stovek nových stromů v celkové hodnotě téměř jeden a půl milionu korun, probíhaly také opravy v devíti školách a dvou školkách. Za všechnu odvedenou práci pracovníkům technických služeb děkuji,“ řekl primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Portfolio činností Technických služeb je ale ještě rozmanitější. Ve městě zajišťují také například provoz městských pohřebišť, čištění komunikací a veřejných prostranství, péči o vodní plochy a zdroje, zimní údržbu chodníků a vozovek, správu a údržbu dětských hřišť, správu areálu letiště, provoz útulku pro opuštěná zvířata a mnoho dalšího. 

V letošním roce poputuje velká část investic především do oprav chodníků a komunikací. Město na to vyčlenilo čtyřicet milionů korun. „Naplánované jsou opravy patnácti chodníků, například v ulicích Nezvalova, Příčná, Koutníkova, Hradecká, Exnárova, Kaplířova nebo Brandlova. Stejně tak dojde i na nové povrchy vozovek v ulicích Šmeralova, Divišova, Pražská nebo Nezvalova. Pro cyklisty budou v letošním roce vybudovány také nové cyklostojany v centru města,“ uvedl náměstek primátora pro oblast správy městského majetku Pavel Marek (ANO).

Vedle toho chystají služby také opravu zábradlí na mostu v Průběžné ulici nebo údržbu mostu Bailey Bridge. Zkvalitňovat se bude i prostor v Pod Strání a veřejné prostranství u nádraží na Slezském Předměstí. Rozšířit by se taky mělo parkování í v ulici Milady Horákové.

Dalším velkým okruhem zájmu budou opravy ve školách. Na to je vyčleněná investice ve výši třicet milionů korun.„Týkat se bude šesti základních škol a několika dalších mateřských školách, většinou se bude jednat o opravu oplocení areálů nebo sportovního zázemí. Například v mateřské škole ve Svobodných Dvorech bude třeba vyměnit okna, mateřská škola Josefa Gočára zase vyžaduje rekonstrukci kuchyně a v Jeslích Orlická musíme udělat novou střechu,“ doplňuje náměstek.

Obnovou projde i značná část zeleně ve městě. „Připravujeme obnovu jedné řady stromů na Tylově nábřeží v úseku mezi Tyršovým a Pražským mostem, obnovu stromořadí v Úprkově ulici u zahrádkářské kolonie nebo rozvoj květnatých luk u fakultní nemocnice a v Šimkových sadech. Z městského mobiliáře se letos chystáme opravit křížek ve staré části Třebše nebo fontánu na třídě Edvarda Beneše,“ doplňuje výčet plánů na letošní rok ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Technické služby, chodníky, školy, opravy, rekonstrukce, investice, primátor náměstek, rozpočet, oprava, chodník, strom, Alexandr Hrabálek, ODS, Edvard Beneš, Milada Horáková, Josef Gočár, Tomáš Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové chodníky a opravy ve školách. Technické služby v Hradci mají na letošek velké plány  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.