Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejvytíženější silnicí v kraji je Gočárův okruh v Hradci Králové. ŘSD provedlo sčítání dopravy

Ředitelství silnic a dálnic provedlo celostátní sčítání dopravy 2020. To provádí pravidelně na dálnicích i silnicích prvních až třetích tříd. Výsledky potvrzují, že od roku 2016 hustota dopravy vzrostla o zhruba 10 procent. Nejvytíženěji silnicí v Královéhradeckém kraji se stal Gočárův okruh v Hradci Králové.

Sčítání v Královéhradeckém kraji se zaměřovalo na dvě kategorie. Do první byla započítána všechna motorová vozidla, do druhé pak jenom těžká vozidla. Z výsledků vyplynulo, že nejintenzivnější doprava je na Gočárově okruhu v Hradci Králové. V úseku od ulice Víta Nejedlého po ulici Náhon projíždí 31 551 vozidel denně.  

Druhou nejvytíženější silnicí v hradeckém kraji je dálnice D11 u Chlumce nad Cidlinou. Tudy denně projede 29 204 aut. Na pomyslném třetím místě se umístila ulice 17. listopadu v Jičíně. Tu používá 13 006 vozidel každý dne.  

Hradec Králové trpí na tranzitní dopravu  

V druhé kategorii si nechalo Ředitelství silnic a dálnic spočítat pouze těžká motorová vozidla – tedy tranzitní dopravu. Nejintenzivnější je na D11 u Chlumce nad Cidlinou. V obou směrech tudy jezdí přes osm tisíc náklaďáků denně.  

Druhý (tranzitně nejvytíženější) úsek je v Hradci Králové na Gočárově okruhu ve výše uvedeném úseku. Denně tudy jezdí 6 883 kamionů. Na třetím místě je pak ulice Kladská v Hradci Králové. Tu využívá 2 990 řidičů kamionů denně. 

Nové dálnice D11 a D35 ulevily dopravě v Hradci Králové a v Jaroměři

Nové úseky dálnic D11 a D35 v Královéhradeckém a v Pardubickém kraji, které se otevřely v polovině prosince, ulevily dopravě v Hradci Králové a v Jaroměři. Jízda po městském okruhu ve stotisícovém Hradci Králové je zejména díky úbytku tranzitních...

Celorepublikově nejhůř dopadla D1 

„Nejzatíženějším úsekem na silniční a dálniční síti je úsek dálnice D1 mezi připojením Pražského okruhu u Modletic a sjezdem na Říčany, kde po dálnici a souběžných kolektorových vozovkách v celkem 10 jízdních pruzích denně projede více než 103 tisíc vozidel,“ řekla mluvčí ŘSD Petra Drkulová. Tento úsek dopadl nejhůře i ve sčítání nákladní dopravy.  

Sčítání bylo provedeno stejně jako v roce 2016 pro celkem 13 kategorií vozidel včetně cyklistů a probíhalo na celkem 6 465 sčítacích úsecích za využití jak automatického, tak ručního způsobu sčítání.  

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ulrike Leone | Pixabay

Štítky doprava, sčítání, ŘSD, ČR, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, Gočárův, okruh, tranzit, počet, vytíženost, intenzita, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, dálnice, Královéhradecký kraj, Silnice I/31, Vít Nejedlý, Chlumec nad Cidlinou, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvytíženější silnicí v kraji je Gočárův okruh v Hradci Králové. ŘSD provedlo sčítání dopravy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.