Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V hradeckém kraji začíná platit varování před silným větrem. Přidá se i ledovka

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před silným větrem. To se týká celého Královéhradeckého kraje a začíná platit v 15:00. Na některých místech se dnes v noci přidá i tvorba ledovek. Obě varování budou platit do zítřejších 18:00.

Silný vítr na území našeho kraje může dosáhnout rychlosti přes 65 kilometrů v hodině. Od tří hodin v noci je pak počítat i s tvorbou ledovek. Ta se může objevit hlavně na Trutnovsku, Náchodsku, Rychnovsku a Jičínsku. Celorepublikově platí, že silnice budou namrzat v polohách nad 500 metrů nad mořem.  

První stupeň nebezpečí větru a ledovky je vyhlášen do zítřejších 18:00. V oblastech se silným větrem hrozí podle meteorologů poškození stromů a menší škody na budovách. Lidem meteorologové doporučují zajistit okna a dveře nebo předměty volně položené venku. Lidé by si také měli dávat pozor při pohybu venku a jízdě autem. Na horách by měli omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS ČR | Zdroj údaje ČHMU

Štítky varování, vítr, ledovka, doprava, počasí, předpověď, Královéhradecký, kraj, ČR, meteorolog, ČHMU, výstraha, Královéhradecký kraj, vichřice, Český hydrometeorologický ústav, okres Trutnov, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji začíná platit varování před silným větrem. Přidá se i ledovka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.