Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

O Senior taxi v Náchodě je nevídaný zájem. Službu využívá 800 přihlášených lidí

Od srpna roku 2019 funguje v Náchodě Městská doprava seniorů, kterou využívá stále více klientů. Podle radnice je v současnosti evidováno 800 přihlášených osob, kteří službu využívají. Senior taxi umožňuje přepravu náchodským občanům starší pětašedesáti let a držitelům průkazek ZTP, ZTP/P starších 18 let.

„Každý měsíc odveze Městská doprava seniorů na požadované místo po Náchodě přes stovku lidí a uskuteční se přibližně 450 jízd,“ říká mluvčí radnice Nina Adlof.  

Průkazku na využití této služby může dostat jakákoli osoba, která má hlášený pobyt na území města Náchod. Podmínkou je, že musí být starší pětašedesáti let. U zdravotně a tělesně postižených je tato věková hranice snížena na 18 let.  

„Městská doprava seniorů Náchod je provozována na území města Náchod včetně jeho příměstských částí. Tato místa jsou rozdělena do dvou zón,“ dodává mluvčí. V první zóně je samotný Náchod, Babí u Náchoda, Staré Město nad Metují, Běloves, Bražec, Malé Poříčí, Lipí u Náchoda. Ve druhé pak Jizbice u Náchoda, Dobrošov, Pavlišov. 

Za jízdu v jednom směru v první zóně si náchodská radnice účtuje 25 korun, za jízdu ve druhé 30. Službu lze využít každý pracovní den od 7:00 do 22:00. V sobotu od 8:00 do 22:00, v neděli a ve dnech státního svátku či pracovního volna od 8:00 do 17:00 hodin. 

Ohodnoť článek

Foto město Náchod

Štítky senior, taxi, Náchod, služba, postižení, registrace, zájem, obliba, okolí, doprava, městská doprava, Babí, Staré Město nad Metují, Běloves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Senior taxi v Náchodě je nevídaný zájem. Službu využívá 800 přihlášených lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.