Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Dobrušce bude očkovat mobilní tým. Zájemci dostanou vakcínu proti covidu-19 bez předchozí registrace

Obyvatelé Dobrušky budou mít možnost nechat se naočkovat proti covidu-19 bez předchozí registrace. Do města míří mobilní očkovací tým. Vakcíny bude podávat ve středu a ve čtvrtek 19. a 20. ledna v konferenčním sále Městského úřadu Dobruška. Zájemcům stačí občanský průkaz a kartička zdravotní pojišťovny.

V Královéhradeckém kraji se opět rozšiřuje nabídka míst, kde se mohu lidé nechat naočkovat proti onemocnění covid-19. Nadále očkují všechny nemocnice v kraji a také praktičtí lékaři.

Do terénu čím dál častěji vyráží i mobilní očkovací týmy, které nabízí vakcínu bez předchozí registrace. Ty zajišťuje nezisková společnost Podané ruce ve spolupráci s Královéhradeckým krajem. Tým bude moci naočkovat za den až 1200 lidí. Cílem akce je nabídnout další možnost očkování pro obyvatele Dobrušky a okolí.

Zájemci o vakcínu se mohou dostavit ve středu 19. ledna od 10 do 17 hodin do konferenčního sálu Městského úřadu Dobruška, ulice Solnická 777, anebo na stejné místo ve čtvrtek 20. ledna od 9 do 17 hodin. S sebou je potřeba mít pouze občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny.

Odborníci zdůrazňují potřebu očkování i v souvislosti s nakažlivější variantou omikron, která i v Královéhradeckém kraji nyní převládá. Nárůst epidemie se zatím ale neprojevil v nemocnicích v regionu, kde mezitýdně mírně poklesl počet hospitalizovaných s touto nákazou.

Podle krajských hygieniků se omikron v kraji šíří komunitně a z provedených diskriminačních PCR testů nyní převažuje ze 70 procent, v okrese Hradec Králové to už v 90 procentech případů. O prvním potvrzeném případu omikronu v kraji hygienici informovali 17. prosince, o druhém 20. prosince. Oba případy se týkaly členů jedné rodiny, kteří se vrátili z Afriky.

V Královéhradeckém kraji, který má zhruba 550 tisíc obyvatel, zdravotníci spotřebovali už zhruba 840 tisíc dávek vakcíny proti covidu-19. Alespoň jednou očkováno bylo už téměř 74 procent obyvatel kraje starších 16 let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Dobruška, očkování, covid-19, mobilní tým, zdravotníci, registrace, občanka, zájemci, zdravotnictví, nakažení, omikron, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dobrušce bude očkovat mobilní tým. Zájemci dostanou vakcínu proti covidu-19 bez předchozí registrace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.