Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Trutnov nechce zůstat potmě. Hledá dočasného správce veřejného osvětlení

Zhruba 20 let mělo město Trutnov smlouvu s firmou Štěpánský a Fišer, která zajišťovala správcovství veřejného osvětlení v celém městě. Společnost však ukončila svoji činnost a město musí najít náhradu. Než radnice připraví velké výběrové řízení, hledala někoho dočasného.

„Se službami původního správce veřejného osvětlení jsme byli v minulosti spokojeni, nicméně v druhé polovině roku 2021 nám vypověděl smlouvu s tím, že se chystá kompletně ukončit svou činnost. Byli jsme proto nuceni rychle vysoutěžit novou firmu, která dané služby dočasně pokryje,“ vysvětluje stav Michal Rosa (ODS), starosta města Trutnova. 

Radnice tvrdí, že příprava výběrového řízení podobné společnosti na dobu neurčitou je běh na dlouhou trať. Prozatím tak situaci vyřešila vypsáním výběrového řízení na dobu určitou. Konkrétně má jít o smlouvu do konce letních prázdnin. Tu získala firma Elektro Lelek z Úpice.  

Do konce této nové smlouvy musí město připravit výběrové řízení na dobu neurčitou. „Příprava tak velké zakázky vyžaduje čas a pečlivost. Chystáme ji ve spolupráci s právníky a výsledek bychom měli znát do konce léta,“ vysvětluje postup trutnovský starosta. 

Správce veřejného osvětlení v Trutnově se musí postarat o provoz a funkčnost osvětlení, odstraňuje poruchy a také havárie. Na jeho triko jdou i drobné opravy. Hlášení podobných komplikací bude nově pro občany města o něco pohodlnější. Stále k tomu budou moct používat aplikaci Hlášení závad. Tu seženou na webu města nebo skrze mobilní aplikaci Mobilní rozhlas.  

„Do tohoto mapového podkladu jsme zanesli pasport veřejného osvětlení. To znamená, že když si uživatel mapu dostatečně zvětší, může označit přímo danou konkrétní porouchanou lampu. Správce veřejného osvětlení tak poruchu rychleji lokalizuje a snadněji opraví,“ doplňuje David Jelínek, vedoucí odboru rozvoje města. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, osvětlení, veřejné, správce, výběrové, řízení, veřejnost, město, světlo, pouliční, veřejné osvětlení, výběrové řízení, Michal Rosa, ODS, Úpice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov nechce zůstat potmě. Hledá dočasného správce veřejného osvětlení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.