Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nehoda osobního auta v obci Střevač skončila požárem. Řidiče, který nadýchal, si do péče převzali lékaři

Hasiče a policisty na Jičínsku zaměstnala dopravní nehoda osobního auta, které narazilo do betonového mostku v obci Střevač. Auto začalo po nárazu hořet. Za volantem seděl opilý 21letý mladík, který skončil v péči lékařů.

Šestého ledna kolem třetí hodiny ranní dostali jičínští policisté oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici druhé třídy ve směru od obce Libáň na Střevač. Řidič osobního auta značky Ford zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy a při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal na mokré vozovce smyk. Vyjel mimo komunikaci, kde narazil do betonového mostku s kovovým zábradlím. Po nárazu začalo auto hořet a na místo tak musela vyrazit i jednotka hasičů.

21letého řidiče si do péče převzali záchranáři, kteří mladíka převezli na vyšetření do nemocnice. „Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl s naměřenou hodnotou 1, 42 promile pozitivní. Mladík s naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nežádal,“ uvedla policejní mluvčí Eliška Majerová.

Muž přišel o řidičský průkaz a hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 135 tisíc korun. Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření jičínských policistů. „Ti už zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti,“ dodala Majerová.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Jičínsko, Střevač, nehoda, osobní auto, řidič, alkohol, požár, policisté, hasiči, lékaři, automobil, dopravní nehoda, okres Jičín, Ford Motor Company, Libáň, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda osobního auta v obci Střevač skončila požárem. Řidiče, který nadýchal, si do péče převzali lékaři  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.