Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Závěr roku a začátek toho nového nabídne v kraji několik zajímavých akcí

Konec roku a začátek toho nového láká na řadu zajímavých akcí. Vrcholí vánoční týden v Safari parku ve Dvoře Králové nad Labem, na nový rok se na Stezce korunami stromů Krkonoše koná tradiční novoroční zvonění a klášter v Broumově pořádá speciální Silvestrovské prohlídky.

Na Stezce korunami stromů Krkonoše se 1. ledna 2022 koná tradiční novoroční zvonění. Pro návštěvníky bude připravena na vrcholu vyhlídkové věže Stezky zvonička, kde budou moci symbolicky zazvonit sobě i blízkým pro štěstí v novém roce. Příjemným benefitem pro novoroční návštěvníky bude také podávání tradiční čočkové polévky, díky níž se lidí drží štěstí a peníze. Polévka je bude zdarma čekat na konci Stezky v restauraci, kde se jí navíc po výstupu na zimní Stezku příjemně zahřejí.

Broumovský klášter pořádá 31.prosince Silvestrovské prohlídky kláštera. Perlu barokní architektury, která téměř dvě stě let poskytovala domov Codexu Gigas, neboli Ďáblově bibli. Jedná se o jedinečnou prohlídku impozantní barokní památky, díky které mohou návštěvníci nahlédnout do historických interiérů vzácně dochované klášterní knihovny, refektáře s unikátní kopií Turínského plátna a klášterního kostela sv. Vojtěcha s bohatou freskovou výzdobou. Prohlídka se koná 31. 12. v 10 a ve 12 hodin.

Ve Filharmonii v Hradci Králové se na Silvestra koná přeložený koncert z loňského roku. OD 15 hodin zazní klasické operetní melodie.

Do 2. ledna mají návštěvníci ještě možnost zažít atmosféru vánoční Zoo v Safari parku ve Dvoře Králové nad Labem. Na návštěvníky čekají tisíce světélek na vánočních řetězech, zářící siluety bong, buvolů, hrošíků a dalších zvířat, zlatým světlem rozkvetly i obří skulptury baobabů. To doplňují tradiční evropské vánoční stromky v celém areálu, zdobené ručně foukanými ozdobami z místních dílen, desítky adventních věnců, girland a dalších dekorací i dřevěné stromky tradiční pro oblast jihu Afriky. Lidé po celou dobu za návštěvu zaplatí 110 korun Areál je mimořádně otevřen až do 18 hodin.

Turisté mohou vyrazit na tradiční novoroční výstup na Kozákov. Cílem je Riegrova chata na vrcholu hory. Jedná se o 44. ročník hvězdicového výstupu na vrchol Kozákova, pěšky, na lyžích na kole nebo třeba na koni. Vyjít můžete z jakéhokoliv místa, které si zvolíte, například Turnov, Železný Brod, Semily, Lomnice nad Popelkou atd. Účastníci obdrží diplom, odznak a vrcholové razítko.

Na nejvýše položené kluziště v republice láká Malá Úpa. Bruslení pro veřejnost se tady koná v pátek večer od 18 hodin do 20 hodin a v sobotu od 14 do 17 hodin. Vstupné je 100 korun pro dospělého a 70 korun za dítě.


 

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, kultura, akce, novoroční výšlap, Zoo, Broumov, klášter, koncert, Stezka korunami stromů, silvestr, ZOO Dvůr Králové, Krkonoše, Dvůr Králové nad Labem, Codex gigas, Kozákov, nový rok, Afrika, Turínské plátno, Broumovský klášter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závěr roku a začátek toho nového nabídne v kraji několik zajímavých akcí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.