Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obchody před Vánoci prodlužují otevírací dobu. Otevřeno bude ještě na Štědrý den dopoledne

Někteří obchodníci před Vánoci prodlouží otevírací dobu. Jak informovala Česká obchodní inspekce, Česká republika je až do 25. prosince v nouzovém stavu, což znamená, že se obchody s plochou nad 200 metrů čtverečních nemusejí řídit zákonem o prodejní době. Mohou být bez omezení otevřené 24. i 25. prosince. V praxi to ale bude vypadat tak, že ve většině obchodů bude možné nakoupit ještě na Štědrý den dopoledne a pak až po svátcích 27. prosince.

Na adresu České obchodní inspekce směřovaly v posledních dnech dotazy ohledně zákona o prodejní době v maloobchodě, který ve vybrané svátky zakazuje prodej v prostorách nad 200 metrů čtverečních. Vzhledem k nouzovému stavu, ve kterém se republika nachází až do 25. prosince, zákon podle ČOI neplatí, a proto v těchto dnech nebudou chodit kontroly.  Obchodníci se však musí řídit platnými protiepidemickými opatřeními.

Obchodní řetězce v těchto předvánočních dnech prodlužují otevírací dobu. Delší provozní dobu budou mít od 20. prosince například všechny obchody Penny, které budou otevřené do 23. prosince od 7 do 22 hodin. Na rozdíl od ostatních řetězců ale zůstanou zavřené na Štědrý den. "Rozhodli jsme se tak i v této nejisté době, kdy nevíme, co nás do konce roku ještě čeká. Jsou chvíle, kdy je potřeba dát přednost lidem, přestože tržby v tento den bývají vysoké," řekl jednatel Penny Radek Hovorka.

Supermarkety Billa budou příští týden otevřené většinou do 21 hodin. Na Štědrý den v nich lidé nakoupí do 12 hodin. 31. prosince budou fungovat do 17 hodin. 
 

Hypermarkety Globus budou prodlužovat otevírací dobu 22. a 23. prosince o hodinu, bude zde možné nakoupit od 7 do 22 hodin. Na Štědrý den zákazníky obslouží do půl 12, poslední den v roce budou otevřené do 18 hodin. "S blížícími Vánocemi zájem o nákupy u nás stoupá, ale díky tomu, že máme nejrozlehlejší nákupní plochy mezi obchody a výrazná část zákazníků používá k nákupu Scan&Go a aplikaci Můj Globus, fronty se u nás netvoří a prostor dovoluje pohodlné dodržování rozestupů i plynulého odbavení při placení. Nejméně zákazníků nakupovat chodí v ranních hodinách," uvedla mluvčí hypermarketů Aneta Turnovská.


Řetězce Albert nebo Tesco budou do Vánoc fungovat ve standartní otevírací době a na Štědrý den si u nich zákazníci nakoupí ještě během dopoledne.

Ohodnoť článek

Štítky nákupy, otevírací doba, Česká obchodní inspekce, obchody, supermarket, svátky, Vánoce, Štědrý den, Silvestr, zaměstnanci, obchod, Česko, Penny Market, Tesco, Globus, Albert Česká republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchody před Vánoci prodlužují otevírací dobu. Otevřeno bude ještě na Štědrý den dopoledne  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.