Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Očkuj se i ty, vyzývá Landa, jde však o fake. Doufáme v žalobu, říkají autoři koláží

Internet během uplynulých hodin zaplavily fotky Daniela Landy, Lubomíra Volného nebo Ilony Csákové, tedy zarytých odpůrců očkování proti covidu, se vzkazy o tom, že se nechali naočkovat a totéž doporučují i svým fanouškům a podporovatelům. Nejde však o pravdivé informace, koláže jsou dílem internetových vtipálků, z velké části satirického webu Paralelní listy. Část veřejnosti si myslí, že jde o pravdivá vyjádření zmíněných osobností, tvůrci koláží podle svých slov doufají v žalobu.

„Výhrůžka právními kroky zcela zmizela“

„Národ Tě potřebuje! Očkuj se i TY! Daniel Landa,“ stojí na koláži s fotkou Daniela Landy, která se zřejmě poprvé objevila ve vláknu komentářů pod jedním z příspěvků na twitterovém účtu uživatelky HolkazPrahy. Post posléze sdílel i samotný Landa na Facebooku. „Tyto a podobné lži jsou protiprávní jednání. Budeme to řešit,“ napsal Daniel Landa k postu.

Jeho post společně s oznámením o tom, že bude jednání internetových vtipálků řešit, však z jeho profilu zmizel. „Krom Daniela, který výše zmíněný text editoval zhruba desetkárt, až výhrůžka právními kroky zcela zmizela, zatím nereagoval nikdo z těch, kteří se v kolážích objevili,“ uvedl dnes dopoledne pro redakci Pražské Drbny člen týmu Paralelních listů Parzival.

„Určitá část jednodušší populace obsah sdílí jako reálná fakta“

Terčem vtipálků se kromě Landy stali i ostatní odpůrci očkování jako Lubomír Volný, Ilona Csáková nebo Jana Peterková. Část veřejnosti sdílí obrázky s úmyslem, že jde o reálné citáty lidí, kteří jsou u textu zobrazení. „Mám informace o tom, že určitá část jednodušší populace obsah sdílí jako reálná fakta,“ řekl Parzival.

Jak se Daniel Landa nebo Lubomír Volný v současné době k činnosti vtipálků staví, se naší redakci zjistit nepodařilo, nikdo z oslovených se nevyjádřil. Samotní členové týmu Paralelních listů se případného právního řešení situace nebojí. Při dotazu, zda mají strach, že přijde žaloba, reagoval Parzival rezolutně. „Doufám v ni,“ pověděl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Paralelní listy, HolkazPrahy, Radecho

Štítky fake, dezinformace, očkování, covid, Landa, Volný, Csáková, Daniel Landa, koláž, žaloba, Lubomír Volný, Ilona Csáková, Jana Peterková, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkuj se i ty, vyzývá Landa, jde však o fake. Doufáme v žalobu, říkají autoři koláží  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.